TEMA - NEIZBJEŽNA

Sveučilište u Rijeci održalo online konferenciju o posljedicama pandemije i zastoja u radu

Sveučilište u Rijeci organiziralo je online konferenciju članova Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta, naslovljenu “Visoko obrazovanje i znanost u doba ‘nove normalnosti’”

U želji da aktivno doprinese promišljanju o posljedicama koje će pandemija i zastoj u radu imati kratkoročno na rad Sveučilišta do kraja akademske godine, odnosno srednjoročno kroz nekoliko narednih godina, u kojima će se pokušati nadoknaditi propušteno, kao i o dugoročnim posljedicama za cijelo društvo pa tako i za sustav visokog obrazovanja i znanosti, Sveučilište u Rijeci  održalo je konferenciju putem online platforme s ciljem da pruži ekspertističke poglede, savjete i preporuke iz rakursa različitih znanstvenih disciplina i sredina u kojima djeluju članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta.

Konferenciju je moderirala  rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, uz asistenciju pomoćnika rektorice za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva prof. dr. sc. Saše Zelenike.

Konferenciju je pratilo preko 80 osoba u publici, članovi Senata, emeritusi, a priključili su se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci Mladen Pejković te predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka Boris Popović.

Konferenciju možete pogledati na snimci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari