Svi hvale liječnicu koja se brinula za Milu: ‘Divniju osobu od nje nisam vidjela, hvala joj za sve’

Milin otac Marin Rončević u više joj je navrata javno zahvalio rekavši da je sjajna osoba

Pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju na Kantridi, prof. dr. Jelena Roganović koja je sve ovo vrijeme liječila Milu Rončević i kojoj su Milini roditelji posvetili posebnu zahvalu u svom obraćanju javnosti, danas je kratko komentirala slučaj djevojčice koja je mobilizirala cijelu Hrvatsku.

“Drago mi je da je jedno dijete s malignom bolešću senzibiliziralo javnost i nadam se da nakon ovog slučaja dječja onkologija neće ponovo pasti u drugi plan. Također se nadam da ovaj put neće biti pojedinaca koji će bolesno dijete iskoristiti za vlastitu promidžbu”, poručila je Roganović za Novi list.

Milin otac Marin Rončević u više joj je navrata javno zahvalio rekavši da je sjajna osoba i vrhunska stručnjakinja koja je za Milu učinila apsolutno sve što je mogla.

“Ta je žena cijeli svoj život posvetila bolesnoj djeci, i to najteže bolesnoj djeci. Profesorica Roganović već 40 godina liječi tu djecu, kao da su njena. Puna je energije, ljubavi, elana. Za svako dijete ima individualni pristup. U ovim uvjetima postiže rezultate dostojne najboljih europskih klinika. Profesorica je vratila u život toliki broj djece da bih joj ja sutra podigao spomenik uz bana Jelačića”, rekao je otac Marin na jučerašnjoj konferenciji za medije.

“Divniju osobu od nje nisam vidjela”

Liječnicu Roganović hvale i drugi pacijenti, a ovo su samo neki od komentara na stranici najdoktor gdje građani iznose svoja iskustva:

“Stručna, ima vremena za sve objasniti, draga, puna znanja i najvažnije…bori se za djecu i zato hvala joj na svemu.”

“Jako profesionalna, detaljna, pristupačna i draga doktorica. Ulijeva povjerenje, a najviše mi se kod nje sviđa što pamti male (možda i skroz nebitne) stvari i događaje vezane uz moju kćer, muza i mene same. Drago mi je da stvara baš obiteljsku atmosferu na odjelu tako da se svi odmah bolje osjećamo. Ma doktorica je pravi zmaj- prava svestrana žena!!!”

“Ja zaista divniju osobu od nje nisam vidjela. Toliko se trudi oko te bolesne djece, na sva moja pitanja bez problema dgovori i to zaista stručno, toliko se trudi oko sve djece i hvala joj za sve.”

“Otac sam trogodišnjeg dječaka koji je na mojim rukama zauvijek sklopio svoje umorne oči. Bolovao je od Neuroblastoma IV stadija. Godinu dana boravili smo na odijelu prof. Roganović. Svo to vrijeme bila nam je i otac i majka, najbolji suborac. Rame uz rame u prvim redovima u, borbi protiv moćnog neprijatelja.”

Odlučila se vratiti u Rijeku i napraviti promjene

Prof. Roganović bila je svojevremeno najbolja studentica riječkog Medicinskog fakulteta, a nakon položenog specijalističkog ispita iz pedijatrije tadašnji predstojnik Klinike prof. dr. Mladen Križ uputio ju je na edukaciju u Zagreb. Privukla ju je pedijatrijska onkologija te je, nakon Zagreba, otišla na stručna usavršavanja u Italiju i SAD. Nakon što je postala i doktorica znanosti, na Sveučilištu u Padovi dobila je jednogodišnju stipendiju za nastavak molekularnih istraživanja na genetici raka.

Kako je 2017. rekla u intervjuu Novom listu, u Padovi je imala izvrsne uvjete za laboratorijski rad i brzo je napredovala, no nedostajali su joj rad s malim pacijentima i njezin rodni grad. Postajala je, kako je ispričala Novom listu, sve svjesnija velike razlike u kvaliteti liječenja djece s malignim bolestima kod nas i u Europi te se odlučila vratiti u Rijeku i to promijeniti.

U njezinu mandatu Odjel za hematologiju i onkologiju preseljen je u veće, suvremeno uređene prostore na Kantridi, za što se godinama neumorno borila.

Roganović, koja predaje i na Medicinskom fakultetu, aktivna je u brojnim europskim stručnim udruženjima, pa je tako članica i Odbora za praćenje ranih i kasnih posljedica terapije u Internacionalnoj grupi za liječenje dječje leukemije.
Vijesti.hr
Goran Kovačić/Marko Prpić/Pixsell

Povezani VIDEO: