SVI NA PLATAK! U subotu otkrijte „proljetno lice Platka“ uz trail i biciklističke utrke

Svim studentima Sveučilišta u Rijeci Studentsko sportsko društvo Nautilus i Riječki športski sveučilišni savez osigurali su besplatno sudjelovanje na svim utrkama te prijevoz autobusom

U subotu 19. Svibnja na Platku se održava sportsko-rekreativna manifestacija „Svi na Platak!“. Manifestacija započinje trail utrkom od 5 km, start je u 10 sati, nastavlja se biciklističkom utrkom koja počinje u 12.30 sati, a sve se dešava na dnu staze Radeševo.

Najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati u sportsko-kreativnoj radionici te izraditi unikatne medalje od drva za pobjednike utrka.

Svim studentima Sveučilišta u Rijeci Studentsko sportsko društvo Nautilus i Riječki športski sveučilišni savez osigurali su besplatno sudjelovanje na svim utrkama te prijevoz autobusom.

Povodom najave novih programa na Platku, dosadašnjom posjećenošću omiljenog izletišta Riječana pohvalio se zamjenik župana Marko Boras Mandić:

“Krenuo je proljetno-ljetni dio događanja na Platku. Imali smo izuzetno uspješan 1. maj, oko 2000 posjetitelja i takvim tempom nastavljamo. Sinonim za Platak je zima i skijanje, ali cilj Platka je ovaj ljetni dio sezone te očekujemo i veći broj posjetitelja. U prošloj zimskoj sezoni smo imali skoro 90 000 posjetitelja, vjerujemo da ćemo te trendove nastaviti i tokom ljetnih mjeseci. Naša je obveza da infrastrukturu koju smo napravili popunimo i sadržajima te da ambiciozno zakoračimo i na veća tržišta, da dovodimo posjetitelje tokom cijele godine, ne samo turiste već i domaće. Vizija Platka je doista ambiciozna, malo regija u svijetu ima ovakav spoj mora, gorja, planina. Tu poziciju želimo maksimalno iskoristiti, da ta priča živi cijelu godinu i da iziđe iz okvira Kvarnera, Gorskog kotara ali i cijele Hrvatske. Želimo građanima omogućiti prvoklasan doživljaj te povezati Platak i NP Risnjak, da Platak bude ulaz u NP Risnjak”, zaključio je zamjenik župana.

Pročelnik Valerij Jurešić je rekao da udvostručenje prometa iz godine u godinu pokazuje potencijal Platka kojem popularnost raste upravo zahvaljujući brojnim sadržajima.

“Uvjeti su stvoreni, popunjava se kalendar Platka, što pokazuje da smo na pravom putu i vidimo kolika je korist za zajednicu, cijelu Primorsko-goransku županiju ali i šire”.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić naglasila je da se svaka investicija pokazuje opravdanom i zahvalila se svima koji rade na novim i boljim sadržajima, dok je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič rekao da se upravo dovršava i trim staza na Platku.

Vertikalno lice Platka najavila je Roberta Dragičević iz Društva sportske rekreacije Kvarner.

“Ovo je proljetno lice Platka, otkrit ćemo ono trkačko i biciklističko lice, pozivamo sve rekreativce da nam se pridruže, obitelji i djecu”, rekla je Dragičević.

Satnica:

09:00 PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA
10:00 TRAIL UTRKA
11:00 SPORTSKO-KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU +4g
11:00 ZABAVNI PROGRAM nastup Two stupid dogs
12:30 START MTB UTRKA
15:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari