BORBA S VATRENOM STIHIJOM

Galerija | Svi su ih gledali s udivljenjem! U riječkom zaljevu požrtvovni piloti kanadera uzimali morsku vodu za gašenje požara u Istri i Sloveniji

Na terenu je 30 vatrogasaca sa 10 vozila iz DVD-a Buzet i Lanišće te JVP-ova Buzet, Pula, Umag, Poreč, Pazin i Labin, a gašenju će se pridružiti i kanader i zračni traktor

Zbog jakog vjetra, požar koji je jučer lokaliziran na području Istre, na lokaciji Žbevnica iznad Buzeta, ponovno se rasplamsao, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Na terenu je 30 vatrogasaca sa 10 vozila iz DVD-a Buzet i Lanišće te JVP-ova Buzet, Pula, Umag, Poreč, Pazin i Labin.

“Gori bjelogorična šuma i raslinje, a objekti nisu ugroženi. U pomoć smo pozvali kanader i Air tractor koji su u dolasku i uskoro će se priključiti gašenju”, kazao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Upravo su nad riječkim zaljevom požrtvovni piloti kanadera izazvali veliko zanimanje promatrača dok su uzimali morsku vodu za gašenje požara u Istri i Sloveniji. Brojni su promatrači s obje obale zaljeva njihove prelete i uzimanje morske vode gledali s udivljenjem komentirajući kako je riječ o izuzetno hrabrim ljudima i aktivnostima koje ne bi mogao baš svatko obaviti!

Iz HVZ-a su također izvijestili da je na području Šibensko-kninske županije planuo požar na brdu Krtolin – Čvrljevo, blizu lokacije gdje je i jučer ugašen požar u večernjim satima. U gašenju ovog požara sudjeluje 25 vatrogasaca sa 9 vozila te kanader.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari