DONOSIMO PROGRAM

Svi su pozvani na tematsku šetnju “Od mlikarice do mlikarice” i grobničku marendu

U subotu, 22.07.2023. po 13. put održat će se Feral ki´j pušćal sinjal – Mlikarica 2023. Manifestacija koja njeguje i daje veliki značaj tradiciji kroz kulturni, zabavni, gastro i sportski izričaj.

Tom prigodom već ujutro sa startom u 8 sati krećemo iz Dražica s Trga mlikarice na veliku tematsku šetnju “Od mlikarice do mlikarice” kojom nas vodi PD Obruč sve do Mljekarskog trga u Rijeci (oko 13 km/3,5 sata hoda).

Na putu nas očekuje tradicionalna gastro okrijepa (Grobnička marenda) i edukativne priče o teškom putu i životu naših mlikarica. Dolazak u Rijeku upriličit će nam TZ Rijeka i Grad Rijeka.

Kako je navedeno šetnja kreće u 8:00 sati iz Dražica s Trga mlikarice prema Lukežima te jezeru Valić. Oko 9,15 sati predviđen je dolazak na proširenje prije Pašačkog mosta gdje će sudionike dočekati udruga Palentar i počastiti Grobničkom marendom (Grobnički sir i palenta kompirica) uz interpretatore koji će u kratko ispričati priče o nekadašnjem životu Grobničkih mlikarica.

Nakon odmora i okrijepe s Pašca put nas vodi prema Harteri i negdje oko 11,30 sati na Mljekarskom trgu u Rijeci dočekat će nas predstavnici Grada Rijeke i TZ Rijeka te će se položiti cvijeće na spomenik mlikarice, a šetače počastiti kavom i kolačem (rigojanči).

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na šetnju na email: info@visitjelenje.hr ili broj 091/4060900.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari