DOBRODOŠLE SU DONACIJE

Video | Svi teško podnose ‘pasje vrućine pa i – psi! Iz Azila za pse na Viškovu savjetuju kako im pomoći…

Svima nama teško padaju vrućine, a psima još teže. Znaju to djelatnici azila na Viškovu koji su raspored rada prilagodili velikim vrućinama. Više u videoprilogu!

Visoke temperature svima nam teško padaju, a još ih teže trpe životinje. A da psi teško podnose ‘pasje dane’ znaju volonteri azila u Viškovu koji su raspored rada prilagodili visokim temperaturama.

“Mi dolazimo u 6 sati, 6 i pol, tako da bi za hlada pse pustili u šetnju, otišli s njima u šetnju jer je stvarno ovo je jedan udar topline”, kaže volonterka Radmila Jotanović za Kanal Ri.

“S time da opet grupa dolazi poslijepodne i budu navečer do kasno – jer kad je hladnije, onda se pse pušta opet van jer doslovce bi psi nastradali”.

Volonteri brinu o stotinjak napuštenih pasa no ljeti taj broj bude i veći zbog odlazaka na godišnje odmore. Iako vikendom ima dovoljno volontera, problem su radni dani.

“Mi umirovljenici nekako krpamo taj dio dok nam dozvoljava naša fizička sposobnost, jer kolegice mlađe rade. Ali u svakom slučaju kao jedna ekipa surađujemo, dogovaramo se da bude azil pokriven kao što je ljeti pokriven do navečer do 10 sati”, dodaje volonterka Radmila.

Volonteri su uvijek dobrodošli, no oni moraju znati da je to zahtjevan posao.

“Znate, volonter razmišlja – idem šetat psa. Istina, psa se i prošeta između ostalog, ali azil treba urediti, očistiti, oprati, odnosno psu dati svu onu higijenu koju bi imao i da je u kući”, kaže volonterka
Radmila.

Ako niste u mogućnosti redovno volontirati, pse možete odvesti na izlet!

“Molili bi ih da po ovoj vrućini i inače ljeti da se dolazi u 8 sati i da se psi vraćaju do 11 sati u azil. Jer je velika vrućina i nije uputno šetati psa po vrućini”, otkriva volonterka.

Teške tople dane psima možete olakšati odlaskom na šišanje. Pas Bono, koji je nedavno skratio svoju dlaku, mahanjem repom dao nam je do znanja koliko ga je to razveselilo.

Udruga za zaštitu životinja Rijeka ovisna je o donacijama kako bi psi dobili najveću moguću skrb. Donacije mogu biti novčane ili u obliku hrane, dekica ili sponzorstva, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari