SVI ZA MLADOG OBOLJELOG KOŠARKAŠA! Pridružite se subotnjem plivačkom i košarkaškom humanitarnom maratonu u akciji “Koga briga za Matiju”

Matija Katalinić, učenik drugog razreda srednje Medicinske škole u Rijeci i mladi košarkaš KK “Kastav”, već se nekoliko mjeseci bori s malignim tumorom kosti, osteosarkomom

Matija je izuzetna mlada osoba, skroman i ponosan mladić, maksimalno posvećen svom budućem pozivu, sportu, prijateljima, obitelji, koji se trenutačno s majkom Dijanom nalazi na liječenju u Zagrebu. Nezavidna materijalna situacija obitelji i činjenica da je Matiji nedavno preminuo otac Josip motivirale su grupu riječkih aktivista-humanitaraca da ovogodišnji, drugi po redu, humanitarni plivački maraton posvete upravo ovom mladom čovjeku velikoga srca.

Humanitarna akcija “Koga briga za Matiju” održat će se u subotu 10. rujna, a središnji dio akcije i ove će godine biti plivački maraton. Start maratona zakazan je za 17.00 sati na Biviju ispred Morskog prasca 2, cilj na plaži pokraj stadiona na Kantridi ispred Morskog prasca 1, što je dionica duga 2 kilometra.

Budući da maraton nema natjecateljski karakter na njemu mogu nastupiti svi ljudi dobre volje, sportaši, invalidi, rekreativci, kupači…

Budući da je Matija košarkaš, uz plivački ove će se godine održati i svojevrsni košarkaški maraton, početak kojega je zakazan za 10 sati na platou pokraj stadiona na Kantridi. Na jednom košu igrat će se turnir “tri na tri” (pozivnog karaktera), na drugom će svi prisutni moći oprobati svoju šutersku vještinu u razdoblju od 10 do 16 sati. Za svaki šut na koš treba donirati pet kuna, a za svaki pogođeni koš sponzor DI Klana donirat će još pet kuna.

Svi zainteresirani za nastup na plivačkom maratonu mogu se prijaviti u subotu do 16 sati u Morskom prascu na plaži pored stadiona na Kantridi, potom ćemo svim sudionicima maratona osigurati prijevoz do Bivia, a također i povratak stvari natrag na Kantridu. Povrh toga, za sve sudionike plivačkog maratona osigurana je i okrijepa, a po završetku maratona i zabava.

Žiro račun na koji se mogu izvršiti donacije otvoren je kod Karlovačke banke
Broj računa: HR 36 2400 0083 1111 2978 2

Dođite i pridružite se u ovoj jedinstvenoj akciji za pomoć našem mladom sugrađanu!

mat-1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari