Svima je cilj da Psihijatrijska bolnica na Rabu opstane

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenica župana Marina Medarić održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem na temu Psihijatrijske bolnice Rab

Tom su prigodom izrekli zajednički stav da im je stalo da bolnica i dalje bude prisutna u životu grada Raba.

Zamjenica Medarić istaknula je zadovoljstvo da je i vodstvo Grada Raba izrazilo nedvojbenu podršku razvojnim planovima i zajedničkim nastojanjima da se zadrži liječnička ekipa koja je prisutna u bolnici, ali i mladi liječnici koji dolaze na specijalizacije.

 

„Želja nam je da liječnici ostanu na Rabu, da bolnica uspješno funkcionira kao i do sada. Izrazili smo zajedničku spremnost subvencioniranja njihovih troškova života na Rabu. Svima je cilj da bolnica na Rabu opstane i radi na dobrobit otoka i županije,“ zaključila je Medarić, a s njom se složio i gradonačelnik Grgurić.

Psihijatrijska bolnica Rab je zdravstvena ustanova koja obavlja djelatnost dijagnostike, liječenja, medicinske rehabilitacije, resocijalizacije i njege te osigurava boravak i prehranu bolesnika.

Obavlja stacionarnu zdravstvenu zaštitu psihijatrijskih bolesnika, ovisnika, osoba s duševnim smetnjama, specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu iz područja psihijatrije, neurologije, interne medicine, uz pružanje zdravstvenih usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i za cjelokupno stanovništvo otoka Raba, čime značajno doprinosi dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite otočnog stanovništva.

Također, u ustanovi se kontinuirano provodi stručno-istraživački rad iz područja psihijatrije u cilju unapređenja zdravstvene zaštite i stručnog doprinosa struci.
Osim zdravstvenog i znanstvenog kapaciteta i potencijala, iznimno je važan značaj i uloga Psihijatrijske bolnice Rab kao pravnog subjekta neprivredne djelatnosti na otoku Rabu kao ustanove s najvećim brojem stalno zaposlenih djelatnika, njih 247.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari