Rijeka visoko kotira na Tripadvisoru! Turistima se sviđa što mogu putovati kroz vrijeme

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od svih naših morskih gradova Rijeka se najmanje spominje u kontekstu turizma. Po tom pitanju pravedno ili nepravedno zapostavljena, ali sada se to mijenja.

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Od svih naših morskih gradova Rijeka se najmanje spominje u kontekstu turizma. Po tom pitanju pravedno ili nepravedno zapostavljena, ali sada se to mijenja. I to zbog gostiju iz cijeloga svijeta, koji u svojim recenzijama i preporukama na jednom od najpopularnijih putničkih servisa – Tripadvisoru Rijeku ističu kao grad prepun duha ,bogate industrijske i lučke prošlosti, ali s čistim morem i uređenim plažama. Najvišu ocjenu daju jedinstvenom muzeju starih računala. 

Srce Rijeke. Korzo… glavna šetnica, uvijek prepuna. No, ovih dana više od domaćih ima turista. Oni su Korzo ocijenili s četiri.

“Veće je nego što sam mislio. Jako je lijepo ima puno starih građevina.”

Tu dominira riječka ura. Nad prolaznicima bdije od 17. stoljeća.

Trsatska gradina. Turisti su je ocijenili s 4. 5. Prvi put se spominje u 13. stoljeću, a od prapovijesti tu je bila liburnijska osmatračnica, odakle se pratio put brodova.

“Rijeka već šestu godinu raste prosječnom stopom od 20 posto. U ovih prvih sedam mjeseci imali smo prvih pet rast 20 posto, 6. i 7. nekih 15 posto, tako da više smo nego zadovoljni”, kaže Petar Škarpa, direktor riječke Turističke zajednice.

U Rijeci trenutno odmara 3500 turista i još 500 izletnika. Zvuči neznatno naspram, recimo, Dubrovnika. Ali Rijeka šarmira. Onim za što se mislilo da ne ide s turizmom-  i lukom i industrijskom baštinom. 

“Dobro je što Rijeka ima industrijski i moderni dio. Lijepo je vidjeti kako ljudi vješaju odjeću vani u starim zgradama. Lijepo.”

Plažama gosti daju petice. Važno im je da postoje i one pseće.

A kada se dobro osvježe spremni su za spektakularno putovanje u prošlost. 

Već četvrtu godinu zaredom Peek & Poke, muzej starih računala od Tripadvisora dobiva certifikat izvrsnosti. I o tome su odlučili gosti.

“Prošlo je puno vremena otkad sam to igrao… Ranih osamdesetih.”

U peek & pokeu su ponosni. Pogotovo jer su omiljena stanica i djeci.

“Da li je to možda djeci došlo do zasićenja po pitanju igara, gdje recimo jedna igra traje osam mjeseci, ali u principu više ih vesele takve nekakve jednostavnije stvari”, kaže Svetozar Nilović, osnivač i voditelj Peek & poke muzeja.

Jednostavnije poput same Rijeke, koja se ne nameće, ali  osvaja turiste. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari