U MRAMORNOJ DVORANI

GalerijaSvjetski dan učitelja: Nagrađeni su najuspješniji nastavnici i škole u PGŽ, pogledajte tko je dobio nagrade!

Ove je godine za županijsku nagradu najboljim odgojno-obrazovnim ustanovama i djelatnicima sveukupno pristiglo 26 prijava

U povodu 5. listopada, Svjetskog dana učitelja, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, održana je prigodna svečanost na kojoj su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

Ove je godine za županijsku nagradu najboljim odgojno-obrazovnim ustanovama i djelatnicima sveukupno pristiglo 26 prijava. Kandidirale su se četiri ustanove, od kojih tri osnovne škole i jedna srednja škola. Od odgojno-obrazovnih djelatnika konkuriralo je ukupno njih 22, od kojih 12 djelatnika osnovnih škola, devet srednjih škola te jedan djelatnik Centar za odgoj i obrazovanje, jedine ustanova koja objedinjuje osnovnu i srednju školu.

Prema odluci povjerenstva ovogodišnje nagrade pripale su Osnovnoj školi Čavle i gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka, te Davorki Nekić, profesorici Hrvatskog i engleskog jezika i književnosti u OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Bojani Kukec, učiteljici tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Čavle Volodimiru Balyku, nastavniku harmonike u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i Aleksandri Brmboti, nastavnici matematike i informatike u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab.

“Kada tražite izvrsne među mnogim dobrima, to potiče i druge da budu još i bolji“, rekao je župan Zlatko Komadina te uz čestitke nagrađenim uputio čestitke svim prosvjetnim djelatnicima kojima je zahvalio što obrazuju našu djecu.

„Svjetski dan učitelja jedna je od nalijepših prigoda da se zahvalimo profesorima i učiteljima za doprinos odgojno-obrazovnom radu“, istaknula je pročelnica Stilin i dodala kako će dobitnici nagrada biti i novčano nagrađeni.

Jedna od laureata, profesorica Davorka Nekić iskazala je zadovoljstvo što je upravo na današnji dan, Svjetski dan učitelja, kao krunu svojeg šesnaestogodišnjeg rada primila ovu nagradu, a njezin rad prepoznat je diljem Primorsko-goranske županije. Spomenula je kako su generacije učenika koje dolaze definitivno digitalne generacije, što pred sve profesore postavlja izazov kako im približili program na zabavan i lako prihvatljiv način.

U prigodnom programu nastupali su učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Rijeka Luka Bujdo, Massimo Balczo, Šimun Tićak i Saša Miljanović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views