"ČUVAJMO NAŠE ZDRAVLJE"

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA Župan Komadina zahvalio svim medicinskim djelatnicima na brizi o našem zdravlju

U povodu Svjetskog dana zdravlja koji se tradicionalno obilježava 7.travnja, župan Zlatko Komadina posebnu zahvalu uputio je svim medicinskim djelatnicima koji danonoćno brinu o zdravlju naših građana.

“Zdravlje je nezamjenjivo i neprocjenjivo, u što smo se nažalost uvjerili u ovo vrijeme epidemije koronavirusa s kojom smo suočeni već duže od godinu dana. Čuvajmo stoga naše zdravlje da bi ostali zdravi ali i vratili život u normalu”, poručuje župan Komadina.

Primorsko-goranska županija,zahvaljući dobro organiziranoj mreži zdravstvenih ustanova, osiguranoj dostupnosti zdravstvenih usluga ali i brojnim preventivnim programima koji se već niz godina sustavno provode, slovi kao zdrava županija, s životnim vijekom iznad državnog prosjeka. Preventivni programi tu su se pokazali vrlo učinkoviti, a naša županija jedna je od vodećih u Hrvatskoj kada je riječ o preventivnim programima.

Inače, ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava pod pokroviteljstvo Svjetske zdravstvene organizacije je “Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta”. Ističe se da je Pandemija COVID-19 dodatno naglasila činjenicu da neki ljudi mogu živjeti zdravije i imati bolji pristup zdravstvenim uslugama od drugih, zahvaljujući uvjetima u kojima se rađaju, rastu, žive i rade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari