Talijanski brodar želi trajektom povezati Rijeku i Porozinu

Foto: Vesselfinder

Brodarsko tržište sve se više liberalizira pa bi uskoro i jedan strani brodar mogao nuditi usluge održavanja domaćih linija

Tim povodom iz talijanske Messine krenuo je brod “Giuseppe Franza”, brodara Caronte & Tourist, a njegov dolazak u Rijeku očekuje se uskoro. Iz neslužbenih izvora portal Brodovi u Rijeci saznaje kako će brod biti angažiran na trajektnoj liniji između Rijeke i Porozine, od 15. srpnja do 15. rujna.

Neslužbeno, talijanski brodar podnio je zahtjev za održavanje linije bez obveze javne usluge na povratnoj relaciji Rijeka-Porozina. Međutim, još nije ishodio sve suglasnosti i odobrenja, a tek po prikupljanju cjelokupne dokumentacije može se pristupiti sklapanju ugovora.

Bude li sve u redu s dokumentacijom, moguće je kako će Rijeka uskoro biti povezana s Porozinom talijanskim brodom “Giuseppe Franza”.

Dugačak je 114 a širok 17 metara. Ima dvije rampe što omogućava brzu protočnost vozila. Može primiti 600 putnika i 120 automobila, javlja portal Brodovi u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari