TEANNA IZ LONDONA KUPUJE HNK RIJEKU: Grad Rijeka nije iskoristio pravo prvokupa dionica Social Sporta, one prepuštene tvrtki obitelji Mišković

Gradsko vijeće poduprlo je danas prijedlog gradonačelnika o odbijanju iskorištavanja prava prvokupa 58 milijuna kuna vrijednih udjela koje zaklada Social Sporta iz Nizozemske ima u Hrvatskom nogometnom klubu Rijeka

Godine 2012. sva dugovanja kluba prema RH prenesena su na Grad Rijeku u vidu vlasničkog udjela, a u procesu privatizacije Grad je prodao 70% udjela na zakladu, zadržavši kontrolni paket dionica

„Nakon pet godina uspješne suradnje, Social Sport se odlučio povući iz Hrvatske te poslao ponudu za prodaju svog udjela Gradu Rijeci, koji prema sklopljenom sporazumu ima pravo prvokupa. Predlažem da odbijemo ponudu, čime ćemo otvoriti mogućnost da Social Sport udjel proda drugim zainteresiranim partnerima,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, dodajući da je, prema njegovim saznanima, za kupnju zaineresirana tvrtka Teanna iz Londona, koja se nalazi u vlasništvu obitelji predsjednika kluba Damira Miškovića, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Gradonačelnik je podržao prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Čordaševa, koji je u ime kluba Akcija mladih-Živi zid predložio da Grad Rijeka zadrži kontrolni paket od 25 % plus jednu dionicu, a da ostatak ponudi navijačima, što bi se omogućilo tek kad se provede postupak prodaje većinskog paketa.

Nezavisni vijećnik Marinko Koljanin, koji je u vrijeme potpisivanja sporazuma sa Social Sportom bio sportski direktor HNK Rijeke, istaknuo je kako bi bilo neprihvatljivo da neka jedinica lokalne samouprave pokuša kupiti profesionalni nogometni klub, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Inače, trgovačko društvo Teanna Limited registrirano je početkom ovog mjeseca u Londonu.

Dokument koji je stigao na Gradsko vijeće otkriva i vrijednost kluba. Ukupno je upisan temeljni kapital u iznosu od 82.870.600,00 kn, podijeljenim na 828.706 redovnih dionica nominalnog iznosa po 100,00 kn svaka.

Tvrtka iz Londona je spremna platiti 58 milijuna kuna, koliko vrijedi Social Sportovih 70 posto dionica.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari