'JAKO SMO SRETNE ŠTO SMO TU'

Teniski spektakl u Rijeci: Hrvatska u dvorani Zamet u najjačem sastavu protiv Njemačke!

Hrvatske tenisačice nastavile su s pripremama za predstojeći susret doigravanja protiv Njemačke u Billie Jean King Cupu (Rijeka, 11. i 12. studenoga)

U stanci između treninga održale su i konferenciju za novinare. Iako je prema pravilima natjecanja na tu konferenciju obavezna doći samo izbornica Iva Majoli, sudjelovale su sve igračice, što također govori koliko im je bitan ovaj susret i koliko žele da cjelokupna atmosfera bude što bolja, uključujući punu dvoranu.

„Drago nam što napokon igramo u Hrvatskoj nakon dugog niza godina. Ovdje smo u najjačem sastavu i svima nam je ovaj meč jako bitan, kao što je velika želja da napravimo iskorak i ući u najviši rang. Nedostaje nam još samo Ana Konjuh, koja je u subotu igrala u polufinalu u Velikoj Britaniji, pa će nam se pridružiti večeras (op. utorak) ili u srijedu ujutro. Očekujemo veliku podršku s tribina, kao što su svih ovih godina naši navijači podržavali Davis Cup ekipu.

Status prve igračice prema poziciji na WTA listi (39.) ima Petra Martić koja je govorila o atmosferi, očekivanjima…

„Atmosfera je u ekipi kao i uvijek jako dobra. Pozitivne smo, ‘guramo’ jedna drugu, uvijek ima šale… Mislim da nam i to može pomoći. Njemačka je jaka, čeka nas težak dvoboj, ali s obzirom na formu svih naših igračica rekla bih da imamo dobre šanse za prolaz“, rekla je Petra Martić i dodala: „Podloga je super, dvorana predivna, hotel također, pa bih mogla ostati i duže…“

Tara Würth, 20-godišnjakinja koja je upravo ovog tjedna došla do najboljeg plasmana na WTA listi (187. mjesto), također ima odlične dojmove:

 „Ja sam još nova u ovome, ali ovo je najveće igralište na kojem sam imala priliku igrati. Velika mi je čast i privilegija što sam s curama ovdje. Jedva čekam i nadam se da ćemo dobro odigrati.“

Naša druga igračica po plasmanu na rang listi (69.) je Donna Vekić, koja je nedavno na turniru WTA 500 u San Diegu došla do finala, a na putu prema završnici je svladala dvije igračice plasirane među deset najboljih na svijetu.

 „Završila sam ‘regularnu’ sezonu dosta dobro. Igrala sam jako dobro u San Diegu i sada nam ostaje još samo ovaj susret da završimo sezonu. No jako je bitan i veselim se meču. Pozvala bih i publiku da se odazove i dođe nam pomoći“, rekla je Donna.

Najmlađa članica sastava je Petra Marčinko, koje će u prosincu napuniti tek 17 godina, no još se pamti njen debitantski nastup na turniru Prve skupine u Antalyji u travnju, gdje je pobijedila u sva četiri pojedinačna meča.

 „Igranje u Antalyji mi je već puno značilo, a trening sedam dana s ovim igračicama donosi i veliki napredak za moj tenis. Vjerujem da možemo pobijediti“, izjavila je Petra.

Prvi meč ovog susreta na rasporedu je u petak u 16 sati u dvorani Zamet.

Prije toga, u srijedu od 12 do 14 sati, na riječkom Korzu bit će Dječji dan (u slučaju lošeg vremena bit će naknadno određen termin za druženje djece s tenisačicama u dvorani), a izvlačenja parova je u četvrtak u 13 sati u Guvernerovoj palači. Izbornici (Iva Majoli i Rainer Schüttler) moraju prijaviti sastave do četvrtka u podne.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari