NEPROCJENJIVA VRIJEDNOST

Galerija | Tetovaže izrađene u Rijeci su umjetničko djelo, ali imaju svoju cijenu: ‘Neke koštaju kao jedan prosječan stan’

Želite li ukrasiti svoje tijelo Kostrena je mjesto za vas. Više od stotinu majstora tetovaže tamo predstavlja svoj talent, novac od ulaznica ide u humanitarne svrhe

Najbolji od najboljih. U čije god da se ruke prepustite, na tijelu će vam ostati umjetničko djelo neprocjenjive vrijednosti. Ali ima cijenu.

“Košta ko jedan prosječan stan s garažom da i parkirnim mjestom, sigurno. Skup sport. Ako hoćete kvalitetu morate da platite. To nosite cijeli život sa sobom. Tako da bolje platiti”, kaže Andrija Popović iz Srbije, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Pogledajte video prilog:

U Hrvatskoj tetovaža košta od oko 500 kuna, kada su u pitanju one jednostavnije. A za cijelu nogu ili leđa – od deset tisuća kuna na dalje.

Zvuči, kažu, puno, ali kao što će netko platiti sliku na platnu, tako treba platiti i sliku na tijelu.

“Ja sam počeo kad sam bio mulac i kao, ono, idem tetovirati. I onda sam vidio pa nije to toliko loše. Jednostavno samo gledati kako rade ili tako nešto,” objašnjava Damir Rahmanović, tattoo majstor iz Rijeke.

Kod profesionalaca grešaka je malo i ispravljaju u hodu.

“Da, dogodi se. Ali onda je potrebna velika kreativnost da se riješi”, tvrdi Ina Ludarić, tattoo majstorica iz Slovenije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na tetovaži će Ina raditi devet sati. A Aleksandri je napravila sve koje ima, pa tako i onu najdražu.

“Predstavlja ženu borca, anđela, sve u jednom”, kaže Aleksandra Lorbek iz Slovenije.

A žene su se, koliko god to nevjerojatno zvučalo, i u ovom poslu morale boriti da bi danas brojčano bile ravnopravne, ali još uvijek postoje predrasude.

“Pa da i sada isto postoje muškarci koji se samo tetoviraju kod muškaraca zbog nesigurnosti”, kaže Katarina Vukašinović Katty.

Ovdje se ne rade razlike, različite su samo želje. U trendu su realizam i linijske tetovaže, ali jedno se ne mijenja- svaka ta linija ocrtava komadić srca onoga tko se tetovira, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari