OTVORILI VRATA

Galerija | Thalassotherapija Opatija započela s redovnim radom i predstavila novi angiografski uređaj

S početkom redovnih aktivnosti u specijalističkim zdravstvenim ustanovama nakon pauze zbog epidemije virusa COVID-19 i Thalassotherapija Opatija otvorila je vrata pacijentima

U normalizaciju rada ova županijska zdravstvena ustanova kreće i s novim angoigrafskim uređajem za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije kojim će srčanim bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge.

Novi uređaj, vrijedan preko 5 milijuna kuna, predstavili su danas župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj TH Opatija Viktor Peršić sa suradnicima.

Istaknuto je da će  novim uređajem, koji zamjenjuje dosadašnji iz 2012.godine, biti omogućeno pružanje brojnih dijagnostičkih i terapeutskih usluga, a najveće prednosti su skraćivanje vremena trajanja postupaka, sigurnost postupaka za pacijente i manja mogućnost komplikacija.

Instalacija ovog uređaja omogućuje da se kompleksniji zahvati  na koronarnim arterijama kao i na drugim vaskularnim strukturama mogu izvoditi na znatno sigurniji način.

Thalassotherapia Opatija specijalna je bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma koja je tijekom višegodišnjeg sustavnog ulaganja u razvoj te kontinuiranom edukacijom medicinskog osoblja uz primjenu visoko sofisticirane medicinske opreme dosegla klinički status.

U proteklom razdoblju napravila je značajan iskorak u segmentu primjene suvremene kardiološko dijagnostičke opreme usmjerene vizualizacijskim kardiovaskularnim tehnologijama: magnetske rezonance (MRI) i kompjutorizirane višeslojne CT angiografije (MSCT). Otvorenjem Laboratorija za kateterizaciju srca 2017. godine zaokružen je njen dugogodišnji razvoj kardiologije.

Foto: PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari