Tijekom ove noći otvara se za promet jedan trak Adamićeve ulice!

Također, za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica

Nakon jutros održanog sastanka vezanog uz organizaciju prometa i sanaciju zgrade bivše pošte u Adamićevoj, a obzirom na mjere sanacije, Rijeka promet-Gradski prometni centar izvijestio je javnost da će se danas u kasnim večernjim satima, odnosno ranojutarnjim satima sutra, za sav promet otvoriti južni trak u Adamićevoj ulici.

Otvaranju prethodi postavljanje zaštitnih elemenata kod zgrade ex. pošte te postavljanje elemenata nove prometne regulacije koja će promet Adamićevom usmjeravati u jedan prometni trak.

Također, za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica.

Sukladno novoj regulaciji prometa, tj. s obzirom da će u Adamićevoj za promet biti otvoren samo južni trak, radi bolje protočnosti Adamićevom zabraniti će se lijevo skretanje iz ulice Riva u Henckeovu ulicu.

Prema informaciji dobivenoj od izvođača radova, radovi na sanaciji oštećenja na zgradi bivše pošte trajat će 3-4 tjedna.

Navedena regulacija prometa vrijedit će do tada.

“No, želimo napomenuti i da će Rijeka promet i Prometna policija MUP-a pratiti novo stanje u prometu te će se u slučaju potrebe aktivirati još jedan alternativni plan odvijanja prometa, koji predviđa preregulaciju sjevernog prometnog traka u ulici Riva u suprotan smjer, tj. od istoka prema zapadu”, navodi se u priopćenju Rijeka prometa.

Otvaranje južnog traka u Adamićevoj bitno će smanjiti prometne poteškoće koje su obilježile protekla tri dana.

No, s obzirom da se zbog otvorenog samo jednog traka u Adamićevoj, ipak očekuju određene prometne gužve na dionici Titov trg-Fiumara-Scarpina- Adamićeva, pozivaju se svi sudionici u prometu da za vožnju prema zapadu grada, koliko su u mogućnosti, koriste alternativne prometne pravce – Riječku obilaznicu i Drugi prometni koridor (Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia).

Također se upozoravaju svi sudionici u prometu da povećaju oprez i smanje brzinu u zoni suženja prometa u Adamićevoj ulici te da bezuvjetno poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

VIDEO DANA (25.11.2018):

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari