U Rijeci predstavljen “jedini kalendar u Hrvatskoj koji svira”

Predstavljen je kalendar PGŽ za 2019. godinu posvećen glazbi

Županija već 18. godinu priprema i tiska tematsko-edukativne kalendare i rokovnike te tako doprinosi promociji prirodnih ljepota, kulturnih, muzejskih, umjetničkih kao i drugih svojih posebnosti.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako kalendar PGŽ svake godine izvrsno prikazuje bogatstvo našeg kraja i u zvuku i u slici i u riječi.

„Ovo je jedini kalendar u Hrvatskoj koji svira,“ zaključio je župan osvrnuvši se na temu ovogodišnjeg kalendara.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kalendar za 2019. godinu posvećen je glazbi. Izrađen je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom PGŽ koja jednako kao i Županija ove godine obilježava 25 godina postojanja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Autorica svih fotografija je Saška Mutić a u snimanju je sudjelovalo preko 160 glazbenika, među njima i učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi tematski županijski kalendar tiskan je za 2002.godinu, a na stranicama kalendara predstavljene su povijesne povelje (bule) koje su kao eksponati bile izložene u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Svake godine nastoji se kroz kalendar promovirati projekte ili događaje koji su na neki način obilježili prethodnu godinu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tako su do sada stranice županijskog kalendara bile posvećene, olimpijcima, zvončarima, starim poštanskim markama na temu krajeva, ljudi ili događaja s područja naše županije, zatim tradicijskim nošnjama našeg kraja – Rožicama, muzejskom blagu, gastronomskoj ponudi, tradicijskim barkama, a projekt Frankopana nametnuo se kao logičan izbor za 2018.godini budući je to trenutno i najveći EU projekt kojeg provodimo u Županiji, i u godini obilježavanja 900. obljetnice dolaska obitelji Frankopan na područje PGŽ.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views