TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA Sutra na Korzu 5. Sajam cjeloživotnog učenja uz bogatu nagradnu igru

U Rijeci sutra, 28. rujna, počinje 9. Tjedan cjeloživotnog učenja, koji provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih zajedno s partnerima. Tjedan će trajati do 4. listopada 2015. godine.

Nacionalna obrazovna kampanja Tjedan cjeloživotnog učenja kroz svoje aktivnosti promovira vrijednosti učenja i obrazovanju te potiče građane da se uključuju u formalne i neformalne oblike učenja. Tijekom trajanja kampanje održat će se događanja u svim županijama Republike Hrvatske, a svečano otvorenje kampanje održat će se u Rijeci.

Aktivnosti kampanje ove će godine započeti svečanim otvorenjem 29. rujna u Vijećnici Grada Rijeke u 12 sati, a zajednički ga organiziraju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Grad Rijeka i regionalni koordinator Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu u Rijeci.

Rezultati kampanje Tjedan 2014. bili su iznimno uspješni s više od 500 različitih događanja te su poslužili kao poticaj da se i ove godine pošalje snažna poruku o važnosti učenja i obrazovanja, a posebice obrazovanja odraslih. Prema podatcima EUROSTATA, Republika Hrvatska je i dalje na samome začelju sudjelovanja građana u cjeloživotnom učenju – za 2014. godinu broj uključenih bio je samo 2,5 %.

Peti put zaredom u sklopu Tjedna dodijelit će se nagrade “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba. Ove godine dodijelit će se i nagrade „Faust Vrančić“ učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama i izložbama.

Organizatori ističu kako je u sklopu općega cilja podizanja svijesti o važnosti učenja i motiviranja građana za što većim sudjelovanjem u aktivnostima učenja, posebice važno usredotočiti se na osobe koje su, zbog bilo kojeg razloga, iz tog procesa isključene.

Dan prije svečanog otvorenja, 28. rujna, na Korzu će se održati 5. Sajam cjeloživotnog učenja na kojem će sudjelovati dvadeset i pet izlagača. Sajam je osmišljen na način da se svim zainteresiranima predstave ustanove koje nude bilo koji oblik cjeloživotnog obrazovanja. U sklopu sajma posjetitelji će moći zaigrati i nagradnu igru sa vrlo vrijednim nagradama kao što su besplatni tečajevi, razni obrazovni programi, poklon bonovi, ulaznice za kazališne i kino predstave i slično. Sajam traje od 11 do 18 sati.

Sve informacije kao i dnevne aktivnosti Tjedna cjeloživotnog učenja može se pronaći na njihovoj web stranici. (Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari