TKO JE UBIO SLUŽBENICU U PAUZI ZA RUČAK? U Rijeci svjetska praizvedba hit-romana!

Crna komedija “Omicidi in pausa pranzo”/”Umorstva u pauzi za ručak” bit će premijerno izvedena u četvrtak 28. travnja na maloj sceni HKD-a na Sušaku

Crna komedija “Omicidi in pausa pranzo” / “Umorstva u pauzi za ručak”, predstava Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca u koprodukciji s La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta, a prema istoimenom hit romanu Viole Veloce bit će premijerno izvedena u četvrtak, 28. travnja 2016. u 19:30 sati na maloj sceni HKD-a na Sušaku.

Omicidi.__ Paola Bonesi, Rossana Caretto, Giuseppe Nicodemo

Redateljica predstave i autorica dramatizacije romana je Paola Galassi, gošća iz Italije kojoj je ovo već četvrta suradnja s riječkom Talijanskom dramom.

Roman Viole Veloce, talijanske spisateljice koja se koristi pseudonimom, postavlja se prvi put na kazališnu scenu, a zahvaljujući koprodukciji s trćanskim kazalištem La Contrada zaživjet će i na pozornicama Italije, uz glumce iz Rijeke, Trsta i Milana koji sudjeluju u njoj.

Omicidi.__ Marcello Mocchi, Rossana Carretto

Glavna junakinja Francesca Zanardelli službenica je u velikoj talijanskoj firmi koja nakon pauze za ručak nalazi tijelo svoje kolegice pod radnim stolom zajedničkog ureda. Tako počinje zabavna krimi-komedija gdje u igri sprovoda, ispitivanja, telefonskih poziva, neočekivanih susreta i obrata, junakinja duboko preispituje svoj život, ne samo profesionalni, već obiteljski i ljubavni.

Omicidi.__ Rossana Carretto, Paola Bonesi, Giuseppe Nicodemo, Rosanna Bubola

U međuvremenu, za tristotinjak službenika poduzeća strepnja postaje dio svakodnevice te se počinju i međusobno sumnjičiti.

„Umorstva u pauzi za ručak” parodija je krimi-žanra koja govori o novom obliku mobbinga, a koja djelomično zadire i u drugi, ljubavni žanr.

“U predstavi o ubojstu nema krvi, ali ima puno napetosti. Tko je ubojica? Ili ubojice..? Dođite i otkrijte s nama!”, kaže Paola Galassi, redateljica i autorica dramatizacije popularnog talijanskog romana koji je već preveden na mnoge europske jezike, a izdavačka kuća planira i prijevod na hrvatski.

Rossana Carretto očarana je ljepotom Rijeke

Talijanska glumica Rossana Carretto, kazališna i televizijska zvijezda, u glavnoj je ulozi Francesce Zanardelli. Prvi je put u Rijeci i očarana je ljepotom grada i Kazališta, oduševljena je atmosferom i energijom glumaca što će, nada se, prepoznati publika i u Hrvatskoj i u Italiji.

Uz nju u predstavi glume Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Gualtiero Giorgini, Marcello Mocchi i Paola Bonesi.

Osim redateljice Galassi, na predstavi su radili i scenografkinja Aleksandra Ana Buković te njena asistentica Carry Lee Hent, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović i oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.

Na dan premijere, 28. travnja, u atriju HKD-a na Sušaku bit će i otvorena autorska izložba Ivne Bruck, autorice plakata predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari