Tradicija duga 30 godina: U subotu počinje Maškarani auto rally Pariz-Bakar

FOTO: Facebook

Maškarani rally Pariz-Bakar startat će u subotu u 10:05 sati, a početna točka je riječki Pariz s kojeg rally kreće prema Korzu. Ruta se nastavlja preko Kostrene do Bakra. Dolazak sudionika u Kostrenu predviđen je u 11:30 sati nakon čega će se na parkiralištu iznad plaže Nova voda održati ispit spretnosti.

Mole se vozači da u subotu tijekom jutarnjih sati na tom parkiralištu ne parkiraju automobile do odlaska sudionika rallyja prema Bakru te za povećan oprez u prometu tijekom trajanja manifestacije.

Manifestacija se tradicionalno održava od 1990. godine kada se kod sportaša Autokluba Rijeka, iz ljubavi prema autosportu i maškarama, rodila ideja o povezivanju oba segmenta. Maškarani auto rally Pariz-Bakar se tijekom godina razvijao, upotpunjen novim idejama, sadržajima i brojem sudionika. Rally se vozi prema Posebnom pravilniku, oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto i karting saveza te poštivajući sigurnost u prometu. Sastoji se od vožnje po zadanom putu –  itinereru i posebnih ispita spretnosti – vožnjom među čunjevima na poligonu. Također, pravilo je da svi sudionici i njihova vozila, pa tako i suci, moraju biti maškarani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari