RADNI SUSRET

Treći radni susret s predstavnicima ustanova u kulturi o novom višegodišnjem planu razvoja kulture Grada Rijeke

Zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan sa suradnicima održala je treći radni sastanak s ravnateljima i predstavnicima ustanova u kulturi o izradi novog višegodišnjeg plana razvoja kulture Grada Rijeke.

Cilj radnih sastanaka je, počevši od institucionalne razine, razmijeniti mišljenja, ideje i prijedloge koji će poslužiti kao temelj za nastavak rada na temeljnom dokumentu za razvoj kulture, kao jednog od važnih elemenata za daljnji razvoj grada, u idućem sedmogodišnjem razdoblju.

Dok je tema inicijalnog konzultativnog sastanka u prvom redu bila kulturna infrastruktura, na drugom sastanku najviše se razgovaralo razvoju programske djelatnosti i ljudskih resursa ustanova u kulturi, dok je treći sastanak bio posvećen prvenstveno programima.

Radnom sastanku održanom u novoj zgradi Gradske knjižnice Rijeka u art kvartu Benčić odazvali su se predstavnici većine ustanova u kulturi čiji je osnivač Grad Rijeka: ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković, ravnatelj Muzeja grada Rijeke Mladen Urem sa suradnicom Marijom Lazanja Dušević, ravnateljica Art kina Slobodanka Mišković, Ana Sušić iz Gradskog kazališta lutaka te Jelena Tondini i Ana Bernard iz u ime Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Također, sastanku je prisustvovala i gradska vijećnica Maša Magzan, ujedno i predsjednica Odbora za kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Na sastanku su istaknuti postojeći kvalitetni programi ustanova, posebice oni koji su nastali kao rezultat sinergije ustanova koje djeluju u Art kvartu Benčić, te razmijenjene ideje za osvježavanje postojećih programa, ali i osmišljavanje novih, namijenjenih svim generacijama.

Uz zamjenicu gradonačelnika Krpan sastanku su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg te pomoćnica pročelnice Vlasta Linić.

Gradonačelnik Rijeke uskoro će osnovati radnu skupinu za izradu Plana razvoja kulture Grada Rijeke za razdoblje od 2025. do 2032. godine, a kao temelj za izradu strategije i raspravu o budućnosti kulture u Rijeci poslužit će Završno izvješće o provedbi Strategije kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013. – 2020. godine, analiza stanja u kulturi od 2021. godine do danas, kao i evaluacijski izvještaj projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, koji je trenutno u izradi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari