TRIBINA U GRADSKOJ VIJEĆNICI Debljina je bolest-hrana može biti i lijek

U ponedjeljak, 12. listopada 2015. godine, u 10 sati, u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održat će se javna tribina povodom obilježavanja Svjetskog dana debljine.

Na tribini će sudjelovati Ankica Perhat, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, prof.dr.sc. Davor Štimac, predsjednik Hrvatskog društva za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora i Nataša Dragaš-Zubalj, voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Debljina je postala najveći javnozdravstveni izazov suvremenog svijeta. Dokazana je povezanost debljine s razvojem kroničnih nezaraznih bolesti poput šećerne bolesti tipa 2, bolesti srca i krvnih žila te nekih vrsta karcinoma.

Na tribini će se govoriti o programu Debljina je bolest-hrana može biti i lijek kao i o konkretnim preventivnim akcijama usmjerenim na problem debljine poput Riječkih šetnica i dr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari