Trsatsko svetište i ove je godine pohodio velik broj vjernika

Tijekom cijeloga jučerašnjeg dana tisuće vjernika hodočastilo je Svetište Majke Božje Trsatske, jedno od najstarijih marijanskih svetišta u zemlji, proslavivši na taj način blagdan Velike Gospe.
Procesiju i svetu misu predvodio nadbiskup Devčić Vjernički program proslave blagdana započeo je trodnevnicom, a na sam blagdanski dan tijekom cijelog jutra služene su mise, s time da je misu namijenjenu hodočasnicima koji dolaze iz udaljenijih krajeva služio provincijal fra Ilija Vrdoljak.

Predvodeći središnje misno slavlje, nadbiskup je vjernike podsjetio kako je ovaj blagdan vrijeme kad se slavi uznesenje Djevice Marije, koja bi svakom vjerniku trebala biti uzor vjere.
Velika Gospa 2
S obzirom na velik broj hodočasnika, i ove je godine bio omogućen besplatni javni prijevoz na Trsat, kojim je u Svetište pristigao velik broj posjetitelja. Mnogi su izabrali i hodočasnički put, zavjetni uspon drevnim Trsatskim stubama.

Ovogodišnju proslavu Velike Gospe na Trsatu obilježila je skora obljetnica, tri stoljeća od krunidbe slike Majke Božje Trsatske. Velika proslava obljetnice, koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić, riječki nadbiskup Ivan Devčić te ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore, bit će obilježena 30. kolovoza.
(S.R.L., foto E.S.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja