FOTO Fićo, Vespe, Alfe, pizze, kancone … i čuveni ljubavnici iz Verone u Mošćeničkoj Dragi!

U suradnji Talijanske unije, Zajednice Talijana Mošćeničke Drage, Turističke zajednice i Općine, 14.,15.i 16. kolovoza, održana je druga po redu manifestacija “Italia in Arte e Cultura”.

FI2
Foto: Sven Jelinić

Trodnevni je program osmišljen s ciljem promicanja talijanske kulture i znamenitosti.

FI3

Tako smo već u petak, na balkonu staroga grada, mogli čuti i vidjeti uprizorenje “Romea i Julije”, čuvenog ljubavnog para iz Verone, mandoliniste i harmonikaše Lorisa i Ferucia te njihove izvedbe najpoznatijih talijanskih kancona.

FI7

Subota je okupila mnoštvo ljubitelja talijanskih automobila i motocikala pa su rivom prodefilirale Alfe, Vespe i nadaleko poznati Fiat 600 – popularni Fićo.

 

FI1
Foto: Sven Jelinić

Uz bogatu gastronomsku ponudu i dugoočekivanu, obilnu kišu, koja je u subotnjim, večernjim satima rashladila brojne turiste, gosti su mogli uživati u ipak nešto neuobičajenoj slici Mošćenićke Drage.

FI9

Današnji program, zbog mogućnosti lošeg vremena, odgođen je za petak 21. kolovoza. Podsjetimo, goste Mošćeničke Drage tada očekuje  tradicionalno natjecanje u plivanju i veslanju, natjecanje picajola u izradi talijanske pizze i kao kruna trodnevne manifestacije  moći će čuti čuvene talijanske arije u izvedbi tenora Hrida Matića.

Tekst i foto: Tamara Šoić

FI8

FI6

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari