DRUGA CIJEV TUNELA

TUNEL UČKA Komadina: “Treba izgraditi i drugu traku ceste do Matulja, kao i spoj na Riječku zaobilaznicu!”

Svečano je danas na istarskoj strani tunela Učka obilježen početak radova na velikom, 160 milijuna eura vrijednom infrastrukturnom projektu, izgradnje druge cijevi tunela

Radove je otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je rekao da je nastavak ulaganja u prometno povezivanje teritorija Republike Hrvatske priroritet. Naglasio je kako je ovaj projekt još jedan značajan iskorak na potpunom integriranju Istre u hrvatski i europski prometni i gospodarski sustav.

Početak radova pozdravio je i župan Zlatko Komadina jer, kako je rekao, to je projekt koji puno znači razvoju Istre, Primorsko-goranske županije kao i hrvatskom turizmu.

“Važno je reći, jer neki to možda neznaju, a volio bih i da pamti sadršanji koncesionar, da je izgradnja tunela Učka u cijelosti isfinancirana iz samodoprinosa građana Istre i Primorsko-goranske županije, a taj je tunel pokrenuo i razvoj ovoga kraja. On je na neki način oživotvorio spajanje Istre s maticom domovinom primjerenom cestovnom infrastrukturom. Danas je dobar početak, no apeliram da se kroze predstoeće tri i pol godine koliko će trajati izgradnja druge cijevi, krene i s pripremama izgradnje i druga traka ceste do Matulja kao i spoja na Riječku zaobilaznicu kako bi osigurali protočnost prometa s naše strane Učke. Izgradnjom druge cijevi tunela rješavamo sigrnosni problem a cjelovito prometno rješenje bit će kada se spoje nove dvije cestovne trake s obje strane Učke. Želim da se nađemo za tri i pol godine uz svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije na drugoj strani tunela”, rekao je župan Komadina. I istarski župan Fabrizio Radin naglasio je važnost ovog velikog infrastrukturnog projekta u povezivanju istarskog poluotoka s Primorsko-goranskom županijom i Hrvatskom.

Resorni ministar Oleg Butković podsjetio je na aktualne prometne projekte Vlade te zahavlio svima koji su pripremali izgradnju druge cijevi tunela Učka vrijednog 160 milijuna eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari