ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI

Djelatnici PU primorsko-goranske i ove godine prikupljali sredstva za najpotrebitije

Foto: PU primorsko-goranska

Načelnik Dizdar kazao je kako već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije

Povodom predstojećih blagdana danas je u Rijeci na prigodan način i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, održana primopredaja prehrambenih i higijenskih proizvoda namijenjenih korisnicima Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

Predstavnicima Udruge za zaštitu obitelji – U.Z.O.R. i Pauli Bogović voditeljici navedenog Skloništa proizvode u ime djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske uručio je načelnik Tomislav Dizdar sa suradnicima.

Obraćajući se prisutnima načelnik Dizdar kazao je da tradicionalno, četvrtu godinu za redom u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije. Ove godine izabrana je Udruga U.Z.O.R., koja skrbi za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, koje je sve prisutnije i koji su u potrebi ne samo u ovo vrijeme već i tijekom cijele godine.

Zahvaljujući na vrijednoj donaciji voditeljica Skloništa, Paula Bogović istaknula je izvrsnu suradnju koju od samog početka svog djelovanja imaju s Policijskom upravom primorsko-goranskom u predmetima nasilja u obitelji. Navela je da su žene sve hrabrije u traženju pomoći te zahvalila na srčanosti i brizi kojom policija pristupa svom poslu.

Uručenju donacije uz načelnika Dizdara, prisustvovali su i predstavnici službi koje najčešće surađuju s Udrugom U.Z.O.R., i to Odjela maloljetničke delinkvencije s voditeljicom Marijanom Žunić i Odjela prevencije, a uručenju donacije pomogao je policijski službenik I. policijske postaje Rijeka na čijem je području sjedište Udruge.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji sudjelovao je velik broj djelatnika Policijske uprave, koji su svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pridonijeli njenoj uspješnoj provedbi te nabavci neophodnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Prethodnih godina, kao što je i naveo načelnik Dizdar, prikupljena su sredstva kojima su nabavljeni artikli za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci, dok je prodajom humanitarnog kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“ ostvarena vrijedna donacija za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka.

I ove godine, ne odustajući od humanitarnih aktivnosti unatoč izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom bolesti Covid-19, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske još jednom su pokazali svoju humanost, uključenost policije u različite segmente zajednice u kojoj živi i radi te da su uz sve svoje redovne zadaće ovdje za sve one koji su u potrebi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari