PET ISPOSTAVA

Turističke ambulante Doma zdravlja PGŽ s radom počinju 1. srpnja u pet ispostava

Foto: Pixsell/Dom zdravlja PGŽ

Dom zdravlja PGŽ u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i Primorsko – goranskom županijom i ove godine organizira rad turističkih ambulanti na području Ispostava u Opatiji, Crikvenici, otoku Krku, Malom Lošinju i otoku Rabu

Od 1. srpnja bit će dostupne u najfrekventnijim razdobljima tijekom dana, a zdravstveni timovi radit će i vikendom.

Točno vrijeme i raspored rada svih turističkih ambulanti moguće je provjeriti u samim ambulantama u kojima su istaknute obavijesti na četiri jezika kako bi bile pristupačnije turistima, na internetskoj stranici Doma zdravlja PGŽ, internetskoj stranici Primorsko-goranske županije te na stranicama jedinica lokalne samouprave.

Ambulante rade u posebno opremljenim prostorima unutar ispostava Doma zdravlja, te u sklopu hotelskih kapaciteta, a opremljene su opremom za zbrinjavanje hitnih i akutnih stanja.

Najčešće se javljaju problemi s povišenom tjelesnom temperaturom, problemi s probavom, upalom uha ili grla, respiratorni problemi, ubodi insekata, porezotine i slično.

Tim radi u sastavu liječnik i medicinska sestra. Zdravstveni kadar često čine mlade liječnice i liječnici te medicinske sestre i tehničari iz kontinentalnog dijela Hrvatske kojima se osigurava smještaj u mjestu rada.

Lokacije i kontakti turističkih ambulanti:

 

TURISTIČKA AMBULANTA

ADRESA TEL
CRIKVENICA Kotorska 13A 051/445-185
KRK Vinogradska 2B 099/609-4089
BAŠKA Ul. Emila Geistlicha 39 (Hotel Corinthia) 099/609-4077
NJIVICE Primorska cesta 29 (Hotel Jadran) 051/846-048
OPATIJA Vladimira Nazora 4 051/271-227
RAB Palit 143A 051/776-993
MALI LOŠINJ Dominika Skopinića 4 051/445-276

Svim zdravstvenim timovima proslijeđene su informacije o postupanju s osobama potencijalno zaraženim COVID-19 virusom te brojevi telefona nadležnih epidemioloških službi, liječnika obiteljske medicine, Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije te koordinatora Ispostava.

Preporuke o postupanju usuglašene su s Nastavnim zavodom za javno zdravstvom PGŽ, Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, KBC-om Rijeka te Stožerom civilne zaštite PGŽ, a temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views