SURADNJA NA DUGE STAZE

Tvrtka SPAR Hrvatska partner Riječkog karnevala i Homo si teć utrke

Tvrtka SPAR Hrvatska naredne četiri godine sponzorirat će dvije značajne riječke manifestacije: Festival sporta i rekreacije Homo si teć i Međunarodni riječki Karneval

U Salonu Grada Rijeke potpisan je Sporazum o suradnji između Grada Rijeke i tvrtke SPAR Hrvatska. Sporazum su potpisali gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl. SPAR Hrvatska se potpisom sporazuma obvezao naredne četiri godine sponzorirati dvije značajne riječke manifestacije: Festival sporta i rekreacije Homo si teć i Međunarodni riječki Karneval.

Potpisivanju sporazuma nazočili su Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke i Miroslav Krzyk, direktor tvrtke Altermedia d.o.o., jednog od suorganizatora Festivala sporta i rekreacije Homo si teć.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Kako je prije potpisa sporazuma naglasio riječki gradonačelnik Marko Filipović, tvrtka SPAR Hrvatska dugogodišnji je partner Grada Rijeke i Riječkog karnevala. Zahvalivši tvrtki SPAR na podršci, gradonačelnik Filipović je kazao kako su zbog pandemije COVID-a 19 dvije najznačajnije i najatraktivnije manifestacije riječkog karnevala: Dječja karnevalska povorka i Međunarodna karnevalska povorka, prebačene u ljetni termin, odnosno u mjesec lipanj.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Vjerujem da će se situacija s pandemijom COVID-a 19 donekle stabilizirati i dopustiti nam da održimo ove manifestacije. Uz njih, u lipnju će se održati i Festival sporta i rekreacije Homo si teć, najmasovnija sportska manifestacija u Hrvatskoj, što će uz blagdan našeg zaštitnika Dan sv. Vida, lipanj učiniti mjesecom s čitavim nizom atraktivnih događanja. Manifestacije Homo si teć i Međunarodni riječki karneval postale su dio riječkog identiteta stoga mi je izuzetno drago da je tvrtka SPAR Hrvatska prepoznala važnost ovih manifestacija i da će pokroviteljstvom nad tim događajima doprinijeti da se Rijeka i ovog puta pokaže u punom sjaju“, rekao je Filipović.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl je istaknuo kako mu je drago da ovim sporazumom može potvrditi dugogodišnje jako partnerstvo s Gradom Rijekom.

„Prije deset godina započeli smo s našim projektima u Rijeci, koji su u međuvremenu nanizali jedan iza drugoga. Želimo biti dugoročni partner i iz tog ćemo razloga nekoliko godina podržati ove najveće riječke manifestacije. Godina u kojoj se nalazimo je teška i neizvjesna. Ovaj Sporazum je potvrda odlične suradnje s gradskom upravom i čvrste odluke da i u ovakvim, nestabilnim vremenima nastavimo s podrškom zajednici u kojoj djelujemo i zato je dobro da Rijeka ima jakog partnera poput tvrtke SPAR Hrvatska“, kazao je Fenzl.

Riječi zahvale uputili su i Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke te Miroslav Krzyk, direktor tvrtke Altermedia d.o.o., u ime Festivala sporta i rekreacije Homo si teć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari