POSEBNA POČAST UKRAJINI

U Opatiji nagrađeni najuspješniji sportaši i klubovi PGŽ-a, plavo žutom bojom odana počast i podrška narodu Ukrajine

U Centru Gervais u Opatiji Primorsko-goranska županija organizirala je svečanost u čast najuspješnijih sportaša i klubova u 2021. godini koje tradicionalno nagrađuje za vrhunska sportska postignuća i osvojene medalje na velikim sportskim natjecanjima

Nagrađenima je čestitao župan Zlatko Komadina istaknuvši kako je cilj stvarati kvalitetu u sportu i doprinijeti tome da uspješni sportaši budu prepoznati u svojoj zajednici.

„Prilika je ovo da se prisjetimo sportskih uspjeha i prije svega kažemo hvala onima koji su vrhunskim rezultatima proslavili svoj grad, općinu, svoju regiju i državu i time postali i uzor mladima da se bave sportom. Po tome je naša županija i poznata u Hrvatskoj. Otprilike deset posto stanovništva na razne načine bavi se sportom, a jedini u Hrvatskoj, zahvaljujući zemljopisnim i klimatskim uvjetima, imamo zastupljene sve sportove“, rekao je župan Komadina i uputio čestitke nagrađenima, ali i svim budućim prvacima i prvakinjama.

Dodao je kako PGŽ financira županijsku Zajednicu sportova te s oko 4 milijuna kuna godišnje podupire javne potrebe u sportu, kao i rad Saveza školskih sportskih društava, Saveza sportova osoba s invaliditetom i Saveza sportske rekreacije PGŽ. Govoreći o potpori sportu, podsjetio je i na recentni županijski kalendar „Crno-bijelo-zlatni“ za 2022. godinu koji je PGŽ posvetila zlatnim uspjesima sportaša iz PGŽ-a na svjetskim natjecanjima.

U ime grada domaćina, prisutne je pozdravio opatijski gradonačelnik Kirigin, a plavo žutom bojom na pozornici PGŽ je odala počast i podršku narodu Ukrajine.

Popis najuspješnijih sportaša i klubova PGŽ dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2022/Nagradeni-sportasi-PGZ2021.pdf.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views