3000 KILOMETARA STAZE

TZ Kvarnera ove godine organizira edukaciju biciklističkih vodiča za vođenje tura

Kvarner danas nudi više od 3.000 kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih staza. Zahvaljujući dobro osmišljenoj mreži staza, koju razvijaju i održavaju lokalne turističke zajednice u suradnji sa svojim dionicima na terenu, upravo se ta infrastruktura najjače naglašava i koristi u promotivnim aktivnostima.  Svjedoci smo kako su aktivnosti u prirodi postale broj jedan u našoj svakodnevici, a globalni je trend postao baviti se nekim oblikom sportske rekreacije. Biciklizam, pješačenje, trčanje ili razni oblici vježbanja na otvorenom definitivno predvode taj trend.

Do sada je Turistička zajednica Kvarnera provela više edukacija za specijalizirane biciklističke vodiče, i to u suradnji s istarskom razvojnom agencijom IRTA  koja ovu vrstu osposobljavanja uspješno provodi još od 2008. godine. Danas je na Kvarneru aktivno cca 30-ak biciklističkih vodiča, specijaliziranih za vođenje tura po Kvarneru, kako znanjem jezika tako i svojim vještinama u biciklizmu. Edukacija djelatnika u cikloturizmu također ima važnu ulogu u kvaliteti ponude, jer upravo su vodiči naličje našeg turizma te istinski ambasadori destinacije. O njihovom znanju, vještini i ljubavi prema pojedinim destinacijama uvelike ovisi i doživljaj naših gostiju. U ovom slučaju, angažiranjem specijaliziranih biciklističkih vodiča dolazimo do zagarantirane kvalitete usluge, ali i sigurnosti i zadovoljstva gostiju, što potvrđuje tvrdnju da je čovjek ključ uspjeha!”, ističe direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Na inicijativu Turističke zajednice otoka Krka i ove godine organiziran je program edukacije biciklističkih vodiča koji se održava na otoku Krku. Inicijativa je krenula iz razloga što se otok Krk sve više ističe kao zanimljiva i tražena destinacija za aktivni odmor. Na otoku Krku se u posljednjih nekoliko godina održavaju atraktivni međunarodni i lokalni outdoor programi, pa je u cilju motiviranja novih dolazaka posebice u pred i posezoni, a nakon pandemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari