FILM 'TKO JE OVDJE LUD?'

U Art-kinu u srijedu in memoriam program sjećanja na riječkog redatelja Bernardina Modrića

U srijedu, 22. prosinca 2021. godine, u 18.00 sati u Art-kinu, Krešimirova 2, u znak sjećanja na nedavno preminulog riječkog redatelja Bernardina Modrića, održat će se in memoriam program uz projekciju Modrićeva dokumentarnog filma Tko je ovdje lud?.

U programu će sudjelovati pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar i redatelj i montažer Igor Modrić i ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Za in memoriam program odabran je film Tko je ovdje lud? (2020.) na kojem je, prema riječima obitelji, Modrić istinski uživao raditi, a prati štićenike Doma Turnić koji se nizom aktivnosti pokušavaju vratiti u svakodnevni život zajednice i ukloniti predrasude s kojima se suočavaju.

VIDEO DANA:

Bernardin Modrić rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu, a preminuo je u studenom 2021. u Rijeci. Filmom se profesionalno počinje baviti 1980. godine kada za Jadran film režira svoj debitantski film PODHUM, 12.VII.1942. Do svoje iznenadne smrti realizirao je oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Bio je suosnivač i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba koja je sa svojim radom započela 1987. godine, a pokretač je i History Film Festivala, riječkog filmskog festivala koji prikazuje i vrednuje isključivo povijesni dokumentarni film. Ove je godine u Art-kinu održano njegovo peto izdanje. Bio je član Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.

Ulaz na program za građane je slobodan uz predočenje valjanih COVID potvrda no, zbog ograničenog broja posjetitelja, obavezna je rezervacija mjesta putem e-pošte: ulaznice@art-kino.org.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari