ZBOG DEFICITA RADNE SNAGE

U Autotroleju prvih 10 vozača iz Nepala i Indije počinju raditi do kraja veljače. Imat će mentore

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Riječko Komunalno društvo Autotrolej zaposlit će 20 stranih radnika iz Nepala i Indije, potvrdili su u srijedu iz Autotroleja

Oni će od kraja veljače početi raditi kao vozači autobusa u riječkom javnom gradskom prijevozu, potvrđeno je iz komunalnog društva za Hinu.

Prvih deset vozača iz Nepala i Indije trebali bi početi s radom do kraja veljače, a još deset očekuje ih se tijekom ožujka i travnja, potvrdila je ekspertica za odnose s javnošću Autotroleja Kristina Prijić.

Radnici iz inozemstva će prije početka rada proći osnovni tečaj engleskog i hrvatskog jezika. Najprije će voziti autobuse na manje zahtjevnim gradskim linijama, u prvoj gradskoj zoni, a svaki će imati mentora.

Nude i prekvalifikaciju

Smještaj i obroke za strane radnike osigurat će agencija koja je posredovala pri zapošljavanju stranih radnika.

Kristina Prijić kazala je da se problem nedostatka vozača u riječkom javnom gradskom prijevozu, koje opterećuje poslovanje Autotroleja još od 2021., nastoji riješiti putem stalno otvorenih javnih natječaja, ali i uvođenjem stranih radnika.

Autotrolej putem javnih natječaja nudi prekvalifikacije za vozače i njihovo zapošljavanje, ali odaziv domaćih radnika nije dovoljan za osiguravanje cjelovite usluge javnog gradskog i prigradskom prijevoza, dodala je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari