DOK 11

U Brodogradilištu 3. maj porinuta Novogradnja 735

Screenshot Kanal Ri

U Brodogradilištu 3. maj održano je porinuće Novogradnje 735 – pontona namijenjenog Doku 11 Brodogradilišta „Viktor Lenac“.

Riječ je o prvom od dva ugovorena pontona koje 3. maj gradi, a dug je 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.

Porinuću novogradnje 735 prisustvovao potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan, predsjednica Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac Sandra Uzelac i drugi brojni drugi uzvanici.

Ministar Butković naglasio je važnost ovog porinuća i čestitao svim uključenima u proces izgradnje, složivši se sa županom Komadinom da je rijedak slučaj da dva brodogradilišta u istom gradu surađuju na jednom projektu.
„Ovo nije samo veliki događaj za 3. maj, ovo je veliki događaj za Rijeku i Hrvatsku jer industrija je to koja je prošla uspone i padove kroz svoju prošlost, ali je pokazala žilavost i otpornost i to je nešto na što možemo biti ponosni.”

Župan Zlatko Komadina u svom je prigodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost suradnje dvaju brodogradilišta.

„Drago mi je biti u brodogradilištu gdje sam započeo svoj radni vijek da prisustvujem, po ne znam koji put, porinuću naših brodova i proizvoda 3. maja jer ovo je dokaz da se može. Vrlo je važno da je domaći naručitelj naručio kod domaćeg brodograditelja, to je nešto novo, ne tako davno viđeno u Republici Hrvatskoj“, izjavio je župan nadovaši kako je 3. maj simbol i Rijeke i brodogradnje u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Filipović gleda pozitivno na razvoj brodogradilišta. „Brodogradilište 3. maj utkano je u identitet ovoga grada, dokazalo je svoju kvalitetu i siguran sam da ima svoju budućnost u Rijeci.“

Direktor brodogradilišta Kučan zahvalio se županu na kontinuiranoj potpori, dok je predsjednica uprave Uzelac istaknula snažnu sinergiju dvaju brodogradilišta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari