IZVRSNE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Video | U brodogradilištu Dalmont u Kraljevici krštena brodica Rijeka plova – Ante

Brodarsko društvo Rijeka plov u brodogradilištu Dalmont u Kraljevici krstilo je svoju najnoviju brodicu, m/b “Ante”. Ujedno je obilježena 20. godišnjica poslovanja tvrtke. Više u video prilogu!

Brodica m/b “Ante” predstavlja novo poglavlje u floti Rijeka plova.

Sa izvrsnim tehničkim karakteristikama, izrađena od čelika, brodica je dugačka preko svega (LOA) 10.20 m, široka 3.95 m, snage 544 KW, nosivosti 6 tona, s brzinom do 12 čvorova, težine 20ak tona te kapacitetom za 10 osoba.

Brodica je izvrsnih manevarskih sposobnosti, pogodna za rad i asistenciju brodovima na ograničenom prostoru gdje ne mogu manevrirati veća plovila. Ime “Ante” s ponosom nosi nasljeđe pokojnog Ante Marasa, osnivača kompanije i čovjeka koji je život posvetio pomorstvu.

S obzirom na rastući promet na riječkom pravcu, posebice velike brodove s opasnim teretima poput LNG-a i naftnih derivata, tvrtka Rijeka plov kontinuirano ulaže u jačanje svoje flote kako bi osigurala sigurnost plovidbe i kvalitetu usluga.

Ovo je četvrta brodica u vlasništvu Rijeka plova, sposobna odgovoriti svim sadašnjim ali i budućim tehničkim zahtjevima, namijenjena radu na JANAF-ovom terminalu Omišalj, na LNG terminalu, u brodogradilištima i INA-inim lukama. Uz to, može pružati usluge i na ostalim terminalima na sjevernom Jadranu, u marinama te drugim tvrtkama vezanima za izgradnju marina i luka.

Od 2014. godine, Rijeka plov ima koncesiju Lučke uprave Rijeka za usluge priveza i odveza u bazenu Omišalj te zapošljava lokalno stanovništvo s dugogodišnjim iskustvom u pomorskoj djelatnosti, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari