NA POZIV UPRAVE

U brodogradilištu ‘Viktor Lenac’ ne manjka posla, župan Komadina pozdravio čvršću suradnju sa susjednim ‘3. majom’

Na poziv Uprave Brodogradilišta „Viktor Lenac“, župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetio je škver u Martinšćici kako bi se upoznao s poslovnim planovima u 2023. godini u kojoj jedno od najvećih remontnih brodogradilišta na Mediteranu obilježava 127 godina postojanja.

Izvršna direktorica Sandre Uzelac u razgovoru je naglasila da Brodogradilište godišnje ima 60 do 70 projekata remonta i preinaka brodova.

Trenutačno je u škveru 10-ak brodova na remontu

“Trenutačno je u škveru 10-ak brodova na remontu. Posla je dovoljno za 330 zaposlenih, a ovisno o zaposlenosti i potrebama angažira se i 100 do 500 radnika kooperantskjih tvrtki. Radimo remonte za flotu Jadrolinje, za američku ratnu mornaricu kao i brojne jahte i brodove koji dolaze doslovno iz cijelog svijeta zbog čega 90 posto prihoda “Lenca” dolazi s inozemnog tržišta”, rekla je Uzelac.

Brodogradilište “Viktor Lenac”, koje je svoje današnje ime dobilo nakon Drugog svjetskog rata, bilo je jedno od najvažnijih luka nekadašnje Austro-ugarske monarhije, bavilo se popravcima trgovačkih i ribarskih brodova.

U novijoj povijesti, “Viktor Lenac” proživio je mnoge situacije pa i stečaj koji je okončan 2008. godine.

U planu izgradnja dva nova pontona

U planu Brodogradilišta je i izgradnja dva nova zamjenska pontona za Dok 11 i to u susjednom Brodogradilištu “3. maj”.

Svojom veličinom i kapacitetima taj je dok izuzetno značajan za održivo poslovanje “Viktora Lenca” pa je njegova obnova potrebna, kao alternativa gradnji novog doka, što je iznimno visoka investicija koju “Viktor Lenac” ne bi mogao samostalno realizirati.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo pozitivnim i uspješnim poslovanjem “Lenca” s prijedlogom da se udruže domaće brodograđevne snage te da se uspostavi čvršća suradnja s Brodogradilištem “3.maj”.

Na sastanku su, uz župana Zlatka Komadinu i direktoricu Sandru Uzelac, prisustvovali i njezini suradnici, Maja Kriška, Bojan Kavazović i Filip Gajski, sindikalist Damir Bačinović kao i Ljudevit Krpan, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj i upravljanje projektima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari