OD DRAŽICA DO RIJEKE

Galerija | U čast mlikaricama održana tematska šetnja „Od mlikarice do mlikarice“

U sklopu manifestacije „Feral ki’j pušćal sinjal“ koja kroz kulturni, zabavni, gastronomski i sportski program njeguje kulturu i običaje ovoga kraja. u subotu je, organizaciji Turističke zajednice Općine Jelenje, održana tematska šetnja „Od mlikarice do mlikarice“.

Pod vodstvom članova Planinarskog društva „Obruč“, sudionici šetnje krenuli su s Trga mlikarice u Dražicama put Mljekarskog trga u Rijeci.

Putem ih je dočekala tradicionalna gastro okrjepa koju su pripremili članovi udruge Palentar pa su se tako sudionici šetnja mogli okrijepiti sirom i palentom kumpiricom, a mogli su saznati i više o životu i teškom putu mlikarica koje su nekada svakodnevno nosile mlijeko s Grobnika u Rijeku. Za ovu prigodu mlikarice su utjelovile Sonja i Biserka Reljac.

Dolaskom na Mljekarski trg u Rijeci na spomenik mlekarici položeno je cvijeće čemu su se pridružili i predstavnici Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari