SPECIJALIZIRAN ZA KAVU

Galerija | U centru Rijeke otvoren Marsecchia coffee shop, nudi specialty kave koje će vas oduševiti

Marsecchia je novo mjesto u samom središtu Rijeke koje će oduševiti sve one koji vole uživati u šalici kvalitetne i dobre kave.

Volimo riječke priče o poduzetnicima koji se odvaže i u naš grad dovedu nešto novo, inovativno i ono što izazvati zanimanje ljudi – u ovome slučaju ljubitelje kave.

Marsecchia je dugo planirani projekt bariste Luke Panovića. Luku su riječki ljubitelji kave upoznali još 2017. godine kada je osvojio prvo mjesto na prvom profesionalnom barističkom natjecanju u Hrvatskoj koje je provedeno u skladu s pravilima Specialty Coffee Association (SCA) – krovne međunarodne stručne organizacije koja okuplja brojne sudionike u industriji kave.

Lukin cilj je uvijek bio jasan

Kao zaljubljeniku u specialty kavu, Lukin cilj je uvijek bio jasan – otvoriti pravi specialty coffee shop u Rijeci koji će u ponudi imati isključivo potvrđeno specijalitetnu single farm kavu.

I nakon godina truda, ulaganja i brojnih zapreka… otvorena je Marsecchia!

Davanje imena lokalu je bilo najjednostavniji dio procesa. Luka je rođen i odrastao u riječkom Starom gradu, u Ulici Šime Ljubića, ulici koja se nekada davno zvala Marsecchia i ulici gdje se coffee shop i nalazi.

Ljubav prema kavi i ljubav prema gradu

Ljubav prema kavi i ljubav prema gradu izrodile su zaista posebnu priču!

To je mjesto u srcu grada gdje dolazite jer želite zaista uživati u svojoj šalici kave – bez obzira je li ona ‘to go’ ili  ćete uživati u ambijentu i možda u razgovoru s Lukom tijekom kojeg ćete saznati nešto više o svijetu specialty odnosno specijalitetne, kave.

“U Marsecchiji poslužujemo Lively Roasters kavu a trenutno možete birati između dvije kave iz regije Tarrazu u Costa Rici, farme Coopedota ili farme La Loma, a veselimo se i planiranim suradnjama s odabranim stranim proizvođačima.”, kazao n am je Luka Panović.

Važno je napomenuti da se standard kvalitete u Marsecchiji ne odnosi samo na kavu.

Ostatak ponude se pomno odabire

“Ostatak ponude se pomno odabire, kako bi u svakoj od kategorija bilo samo najbolje od najboljeg te kako bi vas svakih nekoliko mjeseci mogli upoznati s nekim novim vinom, spiritom, šampanjcem…“, dodao je Luka.

I eto.. to je priča o Marsecchiji!

Ovaj slatki mali kafić možete pronaći na adresi Šime Ljubića 4a (ispod Gomile) a u ovoj ukusnoj kavi možete uživati od ponedjeljka do petka od 7 do 17 sati te subotom od 7 do 14 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari