EVO DETALJA

Učenici OŠ za klasični balet i suvremeni ples će održati božićnu produkciju Plesni poklon

Učenici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci ovu su školsku godinu započeli nastupom u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci na svečanoj proslavi 15 godina škole, a sada se pripremaju za svoju jubilarnu desetu božićnu produkciju učenika škole pod nazivom Plesni poklon u Centru Gervais u Opatiji 9. i 10. prosinca 2022. s početkom u 19:00 sati. 

Nakon premijerne izvedbe Plesnog poklona 2013. godine koja se održala u čak dva termina pred prepunim gledalištem dvorane Filodrammatice u Rijeci, ona postaje svojevrsni zaštitni znak škole zajedno sa završnom produkcijom učenika Pogled s vrha prstiju koja se tradicionalno od 2009. godine održava u lipnju u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Više od 140 učenika te škole pokazati će svoje plesno umijeće i znanje koje marljivim radom svakodnevno uvježbavaju u plesnim dvoranama.  Plesni poklon  od osobite je važnosti jer privlači interes u ustanovi u kojoj se ovaj vid aktivnosti predstavlja široj javnosti kao umjetnost, ona  živi i raste zajedno s djecom koja ju stvaraju i time utječu na kulturni život svoje društvene sredine.

Ove godine plesom vas vodimo stvaralaštvom Ludwiga van Beethovena i skladateljā 20. stoljeća koji su bili inovatori i revolucionari svoga vremena.

Ulaznice za božićnu produkciju Plesni poklon mogu se kupiti na blagajni Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija u Rijeci te jedan sat prije početka predstave u Centru Gervais u Opatiji po cijeni od 40,00 kn (5,31 €). Ulaznice se mogu kupiti i online putem portala mojekarte.hr.

U duhu božićnih blagdana, Plesni poklon biti će dar svima. Vidimo se u Centru Gervais, u Opatiji 9. i 10. prosinca 2022.  u 19:00 . 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari