U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA

U Cerviji održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta “AdriPromTour”

U sklopu provedbe projekta “AdriPromTour”, u talijanskoj Općini Cervia održan je prvi sastanak Upravnog odbora svih projektnih partnera. Projekt AdrPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije započeo je s provedbom sredinom ove godine, a odobren je u okviru klastera Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. pod nazivom “Zajednički razvoj tematskih kulturnih ruta”.

Glavni cilj projekta je promocija pomorske i kulturne baštine, a iz Primorsko-goranske županije, koja ima funkciju vodećeg partnera, sudjeluju dva Upravna odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj te Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu. Ukupna vrijednost projekta je 590.000,00 eura, a od strane Europske komisije iz Europskog fonda za regionalni razvoj financiran je s pola milijuna eura.

U projektu surađuje osam partnera, četiri iz Hrvatske (Primorsko-goranska županija, Grad Kaštela, Šibensko-kninska županija i Sveučilište Juraj Dobrila Pula) i četiri iz Italije (Općine Cervia i Cesenatico, Europe Point of Teramo Consortium i Polytechnic University of Marche).

Domaćin dvodnevnog sastanka bila je Općina Cervia, a u ime PGŽ – vodećeg partnera na odboru su prisustvovale Iris Bruketa i vanjska savjetnica Petra Gašparić. Prisutne je pozdravio pročelnik za kulturu Općine Cervia Cesare Zavatta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari