BOGAT PROGRAM

U četvrtak će se održati svečano otvorenje Zimske priče u art kvartu Benčić

Foto: Moja Rijeka

U četvrtak, 15. prosinca 2022. godine, u 17.00 sati, ispred Dječje kuće u art kvartu Benčić, paljenjem disco kugle i uz show vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, započet će otvorenje ovogodišnje Zimske priče iz Benčića.

Otvorenje Zimske priče nastavlja se glazbenim programom u prizemlju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Od 18.30 sati nastupaju bubnjari Ri Rock Akademije koji će sve prisutne zagrijati veselim bubnjarskim ritmovima, od 19.00 nastupa RiInkluzija, partnerski projekt Udruge Ri Rock i romske udruge RoMorčić sa svojom fuzijom romske tradicionalne glazbe i modernih glazbenih pravaca, dok u 19.30 počinje nastup Pachamama Street Connectiona, riječkog legendarnog uličnog benda poznatog po svojim vrsnim obradama domaćih i stranih hitova.

Organizatori napominju da se u slučaju kiše show vatrogasaca neće moći održati.

Zimska priča iz Benčića traje do 22. prosinca 2022. godine i nudi bogat cjelodnevni program u namijenjen prvenstveno djeci, ali i svim ostalima.

U sklopu Zimske priče održat će se 19 radionica za djecu i mlade, 4 međugeneracijske radionice, 18 kino projekcija, 8 društvenih igara za djecu nadahnutih escape room konceptom te još niz pričaonica, igraonica, natjecanja, kvizova, zanimljivih predavanja te jedan buvljak.

Svakodnevno, u blagdanskoj kućici u dvorištu Benčića nudit će se napitci i ukusni zalogaji za sve posjetitelje, za dobru glazbu zadužen je Radio Roža, a od 17.00 do 19.00 sati, ispred Dječje kuće, održavat će se i show vatrogasaca iz JVP Grada Rijeke i DVD Sušak.

Cjelokupni program Zimske priče iz Benčića dostupan je na web stranicama Grada Rijeke, Dječje kuće i gradskih kulturnih ustanova.

Zimsku priču zajednički organiziraju Grad Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej Grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Art-kino i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari