NAGRADA ZA IZNIMAN DOPRINOS

Galerija | Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila najistaknutije znanstvenike i umjetnike

U Akvariju sveučilišnoga Kampusa održana je svečanost uručivanja Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Nagrade za transfer znanja

Nagrada Zaklade dodjeljuje se znanstvenicima i umjetnicima koji su svojim iznimnim doprinosom u radu te javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, kao i akademskoj i široj zajednici.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam bio svjedok vremena i suradnik akademika Daniela Rukavina koji je imao sjajne ideje. Jedna od njih je moderno i otvoreno Sveučilište na području nekadašnje vojarne. Naša regija ima snažno Sveučilište koje je duboko inkorporirano u zajednicu, a dosadašnja izvrsna suradnja s rektoricom će se nastaviti”, izjavio je župan Zlatko Komadina čestitajući nagrađenima.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija istaknula je da je Zaklada Sveučilišta vizionarski projekt nekadašnjeg rektora, akademika Daniela Rukavine, gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine.

“Iduće godine Zaklada obilježava prvih 20, a Sveučilište 50 godina, dajući veliki doprinos valorizaciji znanja. Zaklada je mjesto koje prepoznaje mnoge i različite talente, a to znanje prikupljamo i kanaliziramo natrag u zajednicu. Hvala vam što naše Sveučilište činite vrjednijim i prepoznatljivijim po svjetskim standardima”, zaključila je u svom obraćanju.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović čestitao je punoljetnost Zakladi i izrazio zadovoljstvo što su Rijeka, Županija i Sveučilište lideri u Hrvatskoj i u tom segmentu. Istaknuo je da ove institucije u sinergiji promoviraju društvo znanja te pozvao gospodarski sektor da podrži rad Zaklade. Zaklada ne može egzistirati samo na potpori javnih institucija, zaključio je.

Za kalendarsku 2021. godinu, Nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci primili su dr. sc. Slobodan Beliga, dr. sc. Franko Hržić i dr. sc. Ivana Lučin u kategoriji najboljih mladih znanstvenika. U kategoriji znanstvenika nagrade su primili prof. dr. sc. Marko Perić, prof. dr. sc. Goran Vukelić i prof. prim. dr. sc. Tomislav Ćabov.

U kategoriji mladih umjetnika nagradu je primila mag. art. Korina Hunjak, u kategoriji umjetnika izv. prof. art. Tomislav Brajnović, dok je nagradu za životno djelo primila Diana Stolac, professor emeritus.

Nagradu za transfer znanja primio je tim u sastavu doc. dr. sc. Paulina Krolo, Lazar Lukačević, mag. ing. aedif, Antonio Bakran, mag. ing. aedif., doc. dr. sc. Natalija Bede Odorčić i izv. prof. dr. sc. Ivan Marović.

Nagrađen je primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom “Potpora razvoju inovativnog priključka za spajanje konstrukcijskih elemenata od tankostjenih čeličnih C-profila” u kategoriji Inovacijski projekti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari