U četvrtak i petak na Trgu 128. brigade građanima će se dijeliti lukovice tulipana

Uz to, postavljena je retrospektivna izložba fotografija riječkih zelenih gredica

U sklopu obilježavanja Riječkog zelenog tjedna na Trgu 128. brigade postavljena je izložba plakata zapaženih cvjetnih gredica grada Rijeke od 2012. godine do danas.

Izložba fotografija pokazuje sezonske gredice koje je proteklih godina KD Čistoća zasadila po javnim površinama, a tematski su se referirale na bogatu industrijsku baštinu Rijeke te “grad koji teče”.

Građani se, uz uzorak zupčanika koji je bio glavni motiv ovih kreativno zasađenih gredica, mogu prisjetiti i cvjetnih uzoraka u obliku krana lučkih dizalica, uzorka oblika nekadašnjeg zakretnog mosta i krovova hala bivše tvornice Torpedo te šarenih vijugavih dizajna koji simboliziraju Rječinu.

Osim što mogu pogledati izložbu cvjetnih gredica, građanima se dijele i Žive kartoline sa sjemenom mažurana te letci s uputama o kompostiranju. Izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 13 sati do 25. svinja.

Također u organizaciji KD Čistoća u četvrtak i petak, 24. i 25. svibnja od 11 do 12 na Trgu 128. brigade građanima će se dijeliti lukovice tulipana, kao i korisne upute o njihovoj sadnji i ispravnom uzgoju.

Više o procesu kompostiranja građani će moći saznati u subotu, 26. svibnja u 11 sati, kada na Čajnom trgu (Trg Matije Vlačića Flaciusa) radionicu vodi poznata permakultruna dizajnerica i edukatorica Cvijeta Biščević.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views