U četvrtak na Korzu pjesmom i plesom protiv nasilja nad ženama

S plesne akcije 2017. ispred "Zajca" Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ples će predvoditi Plesna Grupa Flame, nastupit će zbor VINS, a čitat će se i svjedočanstva žena iz akcije #prekinimošutnju.

U četvrtak 14. veljače u 16.30 sati ispred Radija Rijeke na Korzu održat će se akcija One Billion Rising.

Svrha ove akcije je da se kroz pjesmu i ples ukaže na globalni problem nasilja nad ženama. Ples će predvoditi Plesna Grupa Flame, nastupit će zbor VINS, a čitat će se i svjedočanstva žena iz akcije #prekinimošutnju.

Ovogodišnjom kampanjom One Billion Rising – RISING: FROM A CAMPAIGN, TO A WAY OF LIFE želi se ukazati na važnost kontinuiranog rada na sprječavanju nasilja nad ženama koje nadilazi manifestacije i obilježavanja na specifične dane i datume i postaje svakodnevnom borbom za život slobodan od nasilja.

“Od 2012. godine kada je kampanja pokrenuta žene su se solidarizirale i ova kampanja, kao i mnoge druge sa sličnim ciljem, donijele su određene pomake. Međutim, izazovi s kojima se suočavamo postaju sve veći te je stoga važno u fokus staviti kontinuiranu i svakodnevnu borbu, ne samo protiv seksualnog i fizičkog nasilja, već i sistemskog nasilja u ekonomskoj, ekološkoj, društveno-kulturnoj i ideološkoj sferi.”, ističu organizatori.

Akciju One Billion Rising već petu godinu zaredom u Rijeci organiziraju Udruge PaRiter i SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava.

Sve o nastupajućem događaju možete popratiti i na Facebook stranici događaja OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari