ULAZ JE SLOBODAN

U četvrtak se u Kinu Rab prikazuje dokumentarni film ‘Lake lekcije’

U četvrtak, 15. listopada 2020.g. u susjedstvu Rab, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, od 20 sati u Kinu Rab održat će se projekcija dokumentarnog filma Lake lekcije. Ulaz je besplatan.

Lake lekcije su poetično putovanje prelijepe djevojke Kafije, u režiji Dorottye Zurbó, koja na pragu zrelosti napušta sve s čime je odrasla u Somaliji. Njezine kulturne vrijednosti, tabui i dogme se raspadaju u najležernijim situacijama dok se pokušava prilagoditi novom životu u Europi, u Mađarskoj. Kako da objasni promjene koje je proživjela svojim najbližima? Njena unutarnja borba postaje središnja tema filma i možda jedini oblik ispovijedi.

Projekcija filma dio je programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama, a u distribuciji KineDoka.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari