ŽUPANIJSKI STOŽER

U COVID- centru KBC-u Rijeka preminule još 2 necijepljene osobe od/s COVID-19 bolesti

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 18 novooboljelih, a 238 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavio smanjivati, danas za 223 osobe i iznosi 2300.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 353 uzoraka briseva, što čini udio od 5.10% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Sedmodnevni prosjeci istoimenih udjela u proteklih nekoliko tjedana se u PGŽ kreću između 10% i 11% što govori o još uvijek visokoj transmisiji virusa u našoj populaciji.

11 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 5 iz Liburnijskog područja, te po 1 iz Crikveničko- vinodolske regije i sa otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 9 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 2 mlađim dobnim skupinama te 7 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 5 pacijenata u odnosu na jučer i iznosi 95.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 16 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još 2 necijepljene osobe od COVID-19 bolesti koje su liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka, svi sa prebivalištem u PGŽ.

Tako je ukupno tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ preminulo 245 osoba od čega su njih 59 bile cijepljene.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog kontinuiranog pada broja aktivnih slučajeva te danas povećanja broja hospitaliziranih osoba nešto viši i iznosi 4.13%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari