SVEČANO U CRESU

U Cresu održana svečana sjednica GV-a povodom Dana Grada; Uručena javna priznanja najzaslužnijim građanima

Zamjenica župana Marina Medarić je poručila Cresanima da “i dalje razvijaju grad, ali da mu sačuvaju srce i dušu”

Zamjenica župana Marina Medarić prisustvovala je svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Cresa održanoj u OŠ Frane Petrića.

Na sjednici se gradonačelnik Marin Gregorović tradicionalno govorom osvrnuo na učinjeno u protekloj godini te najavio najznačajnije buduće projekte, a ovogodišnjim laureatima uručena su javna priznanja.

“U protekloj godini realizirali smo neke od najvećih infrastrukturnih projekata na području Cresa u posljednjem desetljeću. Saniran je deponij Pržić, izgrađeno je reciklažno dvorište, dograđen je dječji vrtić. Uređeno je 75 kilometara pješačkih staza kroz projekt VALUE, a Županijska lučka uprava Cres realizirala je projekt dogradnje zapadnog dijela luke i time izmijenila stoljetnu vizuru naše luke Cres. Tim projektima uspješno smo zaključili jedno financijsko razdoblje EU-a koje ostavljamo iza sebe i sad se okrećemo novim prilikama i planovima koji su pred nama”, istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Marin Gregorović.

Prisutnima se obratila i zamjenica župana Marina Medarić koja je poručila Cresanima da “i dalje razvijaju grad, ali da mu sačuvaju srce i dušu”, a čestitke povodom Dana grada uputio je i saborski zastupnik Gari Cappelli.

VIDEO DANA:

U skladu s višestoljetnom tradicijom Dan grada prilika je za dodjelu priznanja zaslužnim građanima i udrugama.

Ove je godine Priznanje Frane Petrića dodijeljeno Sergiju Negovetiću za doprinos na području turizma i gospodarstva te doprinos međunarodnom ugledu Grada Cresa.

Priznanje Pro Insula dodijeljeno je Serđu Dlačiću, vlasniku obrta “T.N.P” za doprinos na području kulture jer Dlačić već 15 godina organizira kazališna događanja na creskom trgu Pjaceta i time obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada.

Zahvalnice Grada Cresa dodijeljene su Tini Gams Fučić za organizaciju humanitarne akcije »Svi skupa za Kantridu«, Biljani Kovač za doprinos u osnivanju prvog rukometnog kluba u Cresu, dr. Dioniziju Mikuličiću za doprinos na području sporta, Jiu Jitsu klubu “Pura Vida” za doprinos na području sporta i za osvojena odličja u 2021. godini te Zajednici Talijana Cres za doprinos kulturnim i zabavnim sadržajima za stanovnike Cresa i njegove goste.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari