VELIKI GUBITAK

U Cresu preminuo mladi odvjetnik i glazbenik Dragan Medarić; Dirljivom porukom od njega se oprostila i Gimnazija Cres

U nedjelju je u Cresu preminuo Dragan Medarić (29), mladi odvjetnik, glazbenik i političar koji je za svoga života ostavio trajan i neizbrisiv trag u životu grada i otoka.

U Cresu je završio osnovnu i srednju školu a u Rijeci Pravni fakultet.

Radio je u odvjetničkom uredu u Rijeci, položio pravosudni ispit ali je svaki slobodan trenutak koristio za boravak u rodnome Cresu gdje je na razne načine nastojao unaprijediti društveni život grada i otoka.

U dobi od 23 godine postao je gradski vijećnik na listi SDP-a u kojem je obnašao i razne aktivističke dužnosti. Na posljednjim lokalnim izborima nije se kandidirao.

Tijekom studentskih dana bio je jedan od istaknutijih aktivista koji su obnovili Klub mladih “Susajda” a bio je angažiran i na organizaciji creskog karnevala. Bio je član nekoliko otočkih rock-sastava.

Datum pogreba Dragana Medarića bit će objavljen naknadno.

Od Dragana Medarića dirljivom objavom na društvenoj mreži oprostila se i Gimnazija Cres.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“DOVIĐENJA, DRAGI, DOVIĐENJA]

“Doviđenja, dragi, doviđenja;
Ti mi prijatelju jednom bješe sve.
Urečen rastanak bez našeg htijenja
Obećava i sastanak, zar ne?” (Jesenjin)

Prije 10 godina maturirao si u creskoj gimnaziji i otišao dalje, slijedeći svoje snove. Tvoj izbor je bilo pravo, a mi, koji smo Ti predavali i koji smo Te dobro poznavali, znali smo da su Ti pravda i poštenje uvijek bili na prvom mjestu. Kako si rastao, rasprave s Tobom na školskim satovima postajale su konstruktivne, Tvoje ideje originalne, a stavovi argumentirani. Krasili su te široki osmijeh, pristojnost i šarmantna upornost pa je ponekad bivalo baš onako kako si htio. Odličan učenik, suradnik, prijatelj… Naš Gagi ❤
Ponosni što smo Te imali, što smo bili dijelom Tvoga života.

S ljubavlju, Tvoja gimnazija”, napisali su i objavi na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari