PRVAŠIĆI NAJSRETNIJI

Mali Riječani ponovno u školi! Evo kako je bilo u OŠ Dolac, Oš Pećine, OŠ Nikola Tesla…

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Počela je školska godina s nastavom uživo. Prvi put u školskim klupama i 2264 prvašića, policija poziva na oprez u prometu

Prvi je dan nove školske godine. Više od 28 tisuća učenika I učenica u Primorsko-goranskoj županiji vratilo se u školske klupe. Među njima su najuzbuđeniji prvašići, njih 2246.

“Jako sam uzbuđena, I zovem se Tena. Najdraži će mi bit likovni, I upoznat ću nove prijatelje.”, rekla je malena Tena.

“Dobro se osjećam, prvo mi je bilo malo stresno, ali sad se dobro osjećam”, rekao je Kosta.

Prvi dan škole veliko je uzbuđenje za djecu, ali I za njihove roditelje.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Dobro se kao roditelj osjećam, ponosno, a kako će bit mojoj kćerci, to ćemo još vidjet.”, kaže Edvard.

“Vlada neko uzbuđenje, ali I neki ponos I iščekivanje o tom novom periodu života koji nam sad slijedi.”, rekla je Aleksandra.

U Primorsko-goranskoj županiji nastava će se provoditi po modelu A, to jest uživo.

“Napravili smo hodogram ulaska u školu, tako da nema prevelike gužve. Veliki odmor smo razdvojili, razrednu I predmetnu nastavu, da je što manje kontakta”, pojašnjava Jasna Vukonić-Žunić, ravnateljica Osnovne škole Pećine Rijeka.

“Učenici jedino moraju imati maske svugdje u školi, osim ne na nastavi tjelesnog koja će se ove godine ponovno odvijati u školi.”, kaže Henr Ponte, ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.

U osnovnim školama je ukupno 19 235 učenika, a prvašića je više nego prošle godine.

“Najveći porast u broju prvašića imaju Fran Krsto Frankopan Krk 32, Omišalj 18, Kastav 22, Mala Klana 11 prvašića više, Delnice 19, Čavle 10, Ravna Gora 5.”, otkriva Edita Stilin, pročelnica za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Za razliku od osnovnih škola, u prve razrede srednjih škola u Primorsko-goranskoj županiji danas je krenulo 90 učenika manje nego lani, njih 2 385. Župan Zlatko Komadina svima je zaželio uspješnu novu školsku godinu.

“Koristim prililiku svim prvašićima, ali i svim učenicima, nastavnicima i roditeljima zaželiti uspješan početak školske godine.”, poručio je Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije.

Blažim mjerama su uz učenike, zadovoljni I ravnatelji.

“Nastava uživo je nastava uživo, djeci je mjesto u školi, I dok god su oni u školi za njih je najbolje.”, tvrdi Jasna Vukonić-Žunić, ravnateljica Osnovne škole Pećine Rijeka.

“Naravno da je svima drago, počevši od nastavnika, učitelja pa I roditelja, djeca više nisu doma nego su sad u školi.”, zadovoljna je Henr Ponte, ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.

U nekim će školama, zbog velikog broja učenika, nastavni sat biti skraćen na 40 minuta, a novost je I da će se opet održavati roditeljski sastanci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari