NASTAO KAOS

U Crikvenici krenulo brzo antigensko testiranje, očajni turisti čekali satima

Foto: HRT

Turisti u Crikvenici pohrlili su na brzo antigensko testiranje. Ispred Doma zdravlja stvorile su se gužve već prvog dana testiranja koje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, javlja HRT.

Ispred Doma zdravlja te na punktu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo stvorile su se gužve i na testiranje se čekalo nekoliko sati. Pravo na povoljnije brzo testiranje za 40 kuna turisti ostvaruju predočavanjem dokaza da su barem tri noći proveli u Hrvatskoj, prenosi Index.

Djelatnici Doma zdravlja iznenađeni gužvom

Testira se na dvije lokacije, ispred Doma zdravlja te na punktu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Djelatnici Doma zdravlja su rekli da je i njih iznenadila današnja gužva. Naime, ispred Doma zdravlja turisti su čekali dva do tri sata kako bi obavili testiranje.

VIDEO DANA:

Gužva se nešto ipak smanjila nakon što je upućen dodatni tim pomoći kako bi ubrzali sam proces testiranja, a s druge strane neke od turista su uputili na testiranje na drugi punkt – u Thalassotherapiju u Opatiji, objavio je HRT.

NZJZ: Sustav je u određenom trenutku zakazao

Turisti moraju imati neki dokaz ili potvrdu da su proveli minimalno tri noćenja u Hrvatskoj. To mogu dobiti u hotelima, kampovima ili obiteljskom smještaju. Ono što je usporilo cijeli proces testiranja je sustav koji je u određenom trenutku zakazao, kažu iz NZJZ-a, dodajući da je greška otklonjena.

“Red je u 7:15 bio dugo skoro kilometar”

Turisti su bili izrazito nezadovoljni. Jedna turistkinja za HTV je rekla kako na test koji joj je potreban za povratak kući čeka 3-4 sata.

“Došla sam u 7.15. U 7.30 su trebali otvoriti. Red je već bio skoro kilometar”, rekla je druga.

Dušanka Dragić Bradić, epidemiologinja i voditeljica ispostave NZJZ-a Crikvenica, kaže kako je postupak dosta spor jer za svaku naplatu od 40 kuna trebaju vaučer, odnosno potvrdu da su turisti boravili tri uzastopna dana na tim prostorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari